İki dağın arasından farklı bir güzellikle akan Çoruh Nehriyle, tarih kokan saat kulesi ve kalesiyle,

Arslan Dağı, Genç Osman’ı, Dede Korkut’u, Zahit Mahallesi ve Şair Zihnisiyle, Bayburt, yeni bir tarih daha yazmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin bu en küçük ilinde artık her köşede futbol konuşuluyor yani deyim yerindeyse Futbolun kalbi artık Bayburt’ta atıyor.

13 yıl aradan sonra Mardinspor’u 3-0 yenerek 3. Lige çıkan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan binlerce Bayburtlu’ya büyük sevinç yaşatan Bayburt Grup Özel İdare Spor şimdi Ziraat Türkiye Kupası Grup maçı için Fenerbahçe’yi bekliyor. Dede Korkut’un, Genç Osman’ın torunları, Salı Günü saat 13:30’da Genç Osman Stadyumunda gruptaki ikinci maçı için sahaya çıkacak.

Sarı Siyahlılar, tam anlamıyla galibiyete kilitlenmiş durumda. Futbolcularından, teknik heyetine, taraftarından, yöneticilerine kadar, herkes bu önemli maçı galibiyetle taçlandıracaklarına inanıyor.

Trabzon’da sonnokta gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Bayburt Gündem Gazetesi Trabzon Temsilcisi Bayburtlu gazeteci Murat Aydın, Fenerbahçe maçı öncesi, futbolcularla, teknik heyetle ve yöneticilerle keyifli bir söyleşi yaptı. Bakın Bayburt’ta futbol’un kalbi nasıl atıyor…

 

Teknik Direktör Bahattin GÜNEŞ:

OYUNCULARIMA GÜVENİM SONSUZ

 

Ben Bayburt’a geldiğim zaman, futbola susamış bir halk gördüm. Burada muhteşem bir futbol sevigisi var. Bayburtspor 13 yıl amatör kümede mücadele etti. Sonra BAL Ligi’ne, peşi sırada 3. Lige yükseldi. Burada Onursal Başkanımız Bayburt Grup Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk’ünde büyük emeği ve gayreti var. Kariyerim boyunca ilk kez böyle azimli, cesur ve dinamik bir takım gördüm. Bu da beni oldukça mutlu etti.

FENER’İ PUANSIZ GÖNDERECEĞİZ

Önümüzdeki 20 günlük maçta çok ciddi maçlar oynayacağız. Bunlardan bir tanesi de Fenerbahçe. Biz takım olarak her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. Taraftarımızın coşkusu ve desteği de bizi ayrıca motive ediyor. Bugün Rize bin kişiye, Bursa iki bin kişiye oynuyor ama bizim maçlarımızı en az beş bin taraftarımız izliyor. Bu seneyi atlattığımız zaman Bayburtspor’un önü açıktır. Oyuncularımın çoğu amatörden geldi ama Fenerbahçe ile dişe dişe mücadele edecek yetenekteler. Onlara güvenim sonsuz. Bu maçta Fenerbahçe’yi evine puansız göndereceğiz.

 

Kazım Şener (Takım Kaptanı):

TÜM GÜCÜMÜZÜ SAHAYA YANSITACAĞIZ

 

Takım olarak her maça galibiyet için çıkıyoruz ve sahada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe maçında da tüm gücümüzü sahaya yansıtıp Allah’ın izniyle üç puanı alacağız. Taraftarlarımıza bu sevinci yaşatmak için, idmanlarda büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Hocamızın gösterdiği eksikliklerimizi kapatmaya çalışıyoruz. İnşaalah Fenerbahçe’yi yenip, kupadaki yolumuza devam edeceğiz.

 

Hikmet ŞENTÜRK: (Bayburtspor Başkanı)

 

TAKIMIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Biz her şeyden önce vatansever ve misafirperver Bayburt halkı olarak, şehrimize yakışacak bir misafirperverlik örneği sergileyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Onursal Başkanımız Bayburt Grup Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı sayın Abdurrahman Şentürk’ün desteği ile takımımızı sırtladık. Şimdi bir noktaya taşıyıp, ondan sonra bizde bayrağı başkalarına devredeceğiz. Ben şunun altını önemle çizmek istiyorum. Bu takım bizim takımımız. Sınırlı bir bütçe ile ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile Bayburtlu işadamlarımızdan takımıza sahip çıkmalarını istiyorum. El birliği ile bu takımı üst liglere taşıyalım.

 

Hakan KOBAL: (Asbaşkan)

ŞEHRİMİZİ TANITACAĞIZ

Bayburtspor’umuzun Fenerbahçe karşısında alacağı galibiyet, şehrimizin tanıtımı için son derece önemli. Bu tip sportif başarılar, bir şehrin tanıtmak için son derece önemli unsur. Evimizde ağırlayacağımız Fenerbahçe maçına çok iyi hazırlanıyoruz. 3 Puanı alacağımıza yürekten inanıyorum.

 

Yaşar Kobal (Genel Kaptan)

ZAFERE İNANCIMIZ TAM

Bayburtspor son derece formda. Oyuncularımız idmanlarda büyük bir istekle çalışıyor. Bizde yöneticiler olarak üstümüze düşen görevlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bayburt halkı olarak biz zafere inanıyoruz. Bu maç vesilesiyle şehrimizi daha iyi tanıtıp, bu medeniyet coğrafyasını insanların bilinç altına yerleştirmek istiyoruz.

 

M. Fatih Özcan (Kulüp Müdürü)

ÇANTADA KEKLİK DEĞİLİZ

Fenerbahçe, Bayburtspor’u çantada keklik görmesin. Futbolcularımız sahada gereken mücadeleyi gösterip, galibiyete ulaşacaktır. Biz tüm Bayburt camiası olarak buna inanıyoruz. Genç ve dinamik bir kadromuz var. Taraftarlarımızın da desteği ile inşallah gülen taraf biz olacağız.

 

Tuncay Kazancı: (Kaleci antrenörü)

OYUNCULAR ÇOK İSTEKLİ

Takımımızı hocamız Bahattin Güneş ile birlikte bu önemli maç için hazırlıyoruz. Kalecilerimiz gayet zinde. İdmanlardaki performansları beni son derece mutlu ediyor. Çok istekli ve arzulular. Fenerbahçe karşısında Bayburtspor kalesi emin ellerde diyebilirim. İnşaallah kazanan taraf biz oluruz.

KALE EMİN ELLERDE

Sarı-Siyahlı ekibin kalecileri Selçuk Arslan, Metehan Erdem, ve Talha Karapınar, Fenerbahçe’ye kaleyi kapatacaklarını ifade ederek, “Sahada var gücümüzle mücadele edip, 3 puanı alacağız. İdmanlarda çok çalışıp, eksiklerimizi gideriyoruz. Fenerbahçe’ye bu kaleyi kapatacağız” ifadelerini kullandılar.

RÖPORTAJ: MURAT AYDIN / BAYBURT GÜNDEM GAZETESİ TRABZON TEMSİLCİSİ