''Kan vermeliyiz, bizim de bir gün ihtiyacımız olur ''diye açıklama yapan Kan Merkezi Doktoru Ahmet İzzet Gil'' Türk Kızılayı Erzurum Şubesi Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi olarak 7 kişilik ekiple çalışmalarımıza başladık.

         Günde yaklaşık 60 - 70 ünite kan alımı yapıyoruz,25-26-27 Haziran 2014 tarihleri arasında 3 günlük  çalışma sonunda yaklaşık 300 ünite kan almış ve ihtiyacı olanlara ulaştırmış olacağız. Bu konuda duyarlı olan tüm Bayburt halkına teşekkür ediyoruz'' dedi.

           Kan veren Ahmet Sansu '' ben yıllardır süregelen bir vatandaşlık duyarlılığı ile müsait olduğumda kan vermekteyim. '' Kan Bağışı Hayat Kurtarır '' kampanyasına katılıp ,yarın bana da veya bir yakınıma da mutlaka lazım olur mantığıyla empati yapıyor ve tüm insanlarımızı kan vermeye davet ediyorum '' dedi.

          Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy ise '' Kan Bağışı Hayat Kurtarır '' kampanyasına ilgi bizi memnun ediyor. Bu yaptığımız bağışlar inşallah insanlarda bilinç seviyesinin yükselmesine ve duyarlılık açısından yapılmasının ülke açısından ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu etkinlikle ulusal ve yerel anlamda insanlarda farkındalık bilincinin artmasını temenni ediyorum.

            Kan sürekli bir ihtiyaç. Genelde insanlar trafik kazası ve acil yaralanmalarda kana ihtiyaç olduğunu algılıyor ama düzenli olarak kana ihtiyaç duyan insanlarımız var. Kan bir gün bize de lazım olabilir. Erkekler yılda 4 defa, bayanlarda yılda 3 defa kan bağışında bulunabilir. "dedi.