3 dakikalık Bayburt tanıtım videosundan sonra Başbakan Erdoğan, " Bizim iktidarımızdan önce Bayburt’ta taş üstüne taş konulmamıştı. Ama şimdi eğitimde yapılanları izlediniz. Düşünebiliyor musunuz? Bayburt’ta Fen Lisesi var. Bizden önce böyle bir şey yoktu. Anadolu var. Değerli kardeşlerim, üniversite süratle gelişiyor. Yapılanların hepsi dönemimize ait. Sağlıkta atılan adımları görüyorsunuz. Aynı şekilde devam ediyor. Ve Adalet Sarayı. Öbür tarafta DSİ’nin oradaki baraj göletlerini görüyorsunuz. Ulaşımda attığımız yollar var. Kararlı bir şekilde devam ediyor. Bayburt, Erzurum, Gümüşhane, bütün bu bağlantılar süratli bir şekilde devam etti, devam ediyor. Çünkü bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya gelmiş bir iktidar var. Hiçbir ilimizi birbirinden ayırmadık. Görmemezlikten gelmedik. Dedik ki 780 bin kilometre karelik vatan topraklarının her yerini ihya edeceğiz. "dedi

Daha sonra mevcut Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ı sahneye alan Başbakan Erdoğan bir değişim dönüşüm dedik diyerek Bayburt Belediye Başkan adayının Mete Memiş olduğunu açıkladı. Mete Memiş sahneye çıktıktan sonra Başbakan Erdoğan Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’i sahneye davet etti. Selamlamadan sonra Başbakan Erdoğan, Bayburt belediye başkan adayı Mete Memiş ve sahnedekilere ‘inşallah oylarımızı daha da artıracağız. Hiç kimseye cevap yetiştirmeye gerek yok. El ele omuz omuza çok çalışacağız. Çalınmadık kapı bırakmayacağız ’açıklamasını yaptı.

47 ilin adaylarını açıklayan Başbakan Erdoğan bugün 21 ilin aday adaylarını daha açıkladı.  Bayburt’un da bulunduğu 21 il ile birlikte 68 ilin adayı açıklanmış oldu. Aday açıklanmayan il sayısı ise 13.

Program için İstanbul ile birlikte Marmara bölgesindeki diğer illerden gelen AK Partililer, saat 10.30'dan itibaren Haliç Kongre Merkezine gelmeye başladı. Saat 11.00'den ise sonra salon tamamen doldu. Bir o kadar partili de salon dışında kaldı. İstanbul dışındaki illerden gelen partililer sık sık başkanlar lehine “En büyük başkan bizim başkan” diye slogan attı.

Başbakan yaptığı konuşmada Ak partinin belediyecilik anlayışı ile hiç kimsenin yarışamayacağını kaydetti.  Başbakan’ın konuşmasından özet cümleler:

"Belediyecilik bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır. "

"Proje geliştirme konusunda hiçbir parti Ak Parti ile aynı kulvarda yarışamaz. "

" Türkiye’de Ak Parti’li belediyelerin olduğu her yerde hizmet çıtası çok yukarılara çıktı"

" Bizler bugünden yarını imar etmenin sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz"

" 30 Mart, Türkiye için Türk milleti için bir milat olmalıdır. "

" Said-i Nursi diyor ki ‘Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından zevk ve lezzet alır."

"Şehirlermiz göze ve gönüllere hitap edecek duruma kavuşmalı, bugünden geleceğin adımları atılmalı"

" 10 yıl Marşı okumakla demiryolu tesis edilmiyor, onlar laf ürettiler biz icraat. "

" Makinenin değil insanın merkeze alındığını bir şehir tasarımı ortaya koyacağız. "

" İstanbul her zaman kutup yıldızı şehri oldu. İstanbul 81 vilayetin özetidir. 

Bayburt Ak Parti Belediye başkan adayı Mete Memiş'in il teşkilatında aday adaylığını açıkladığı görüntüyü yayınlıyoruz.

METE MEMİŞ KİMDİR?

1964 Bayburt doğumlu. Evli ve üç çocuk babası.

İlk ve orta öğretimini Bayburt’ta, lisans eğitimini 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik bölümünde tamamladı.

Mesleğe Kars/Kağızman’da başladı ve Bayburt Lisesi’nde matematik öğretmenliğinin yanı sıra müdür yardımcılığı yaptı. Ardından özel sektöre geçiş yaparak Bayburt Güven Dershanesi’nde müdür olarak çalıştı. Sonrasında Erzincan Güven Dershanesi’nde idareciliğe ve matematik öğretmenliğine devam etti.

Yirmi altı yıllık meslek hayatı boyunca, aralarında çok sayıda akademisyen, bürokrat, işadamı, doktor, mimar, mühendis, hukukçu ve öğretmenin de bulunduğu çeşitli meslek gruplarından, alanlarında başarılı sayısız bireyin yetişmesinde büyük emek sahibi.

AK Parti'nin kuruluş aşamasında Bayburt İl Teşkilatı'nın yapılanmasına fikirleriyle katkı sağladı. 2002 Genel Seçimleri'nde AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı oldu.