Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve vatandaşların katıldığı programda Ayşin Gonca Özçakıl’ın koordinesinde 16 kişiden oluşan gösteri gurubu sergiledikleri sahne performansıyla izleyenlerden tam not aldı.
İsmail Coşkun’un Mevlana’nın "Ne olursan Ol yine Gel" sözleriyle başlayan program Yine Hz. Mevlana’nın Mesnevi’sinden çeşitli pasajların seslendirilmesiyle devam etti. Manevi duyguların yoğunlaştığı gecede, Devlet Sanatçısı Hüseyin Öztuğ tasavvuf ve sanat musikisinden oluşan eserler seslendirdi.
Sema ekibi tarafından programda Kuran’ı Kerim Okundu, dualar edilerek sema gösterileri sunuldu. Programın son bölümünde Mübarek Ramazan akşamında manevi duyguların yoğunlaşmasına vesile oldukları için Vali Hasan İpek ve Belediye Başkanı tarafından Semazen Ekibine plaket takdim edildi.
Plaket takdim töreninde Vali Hasan İpek,"Öncelikle hoş geldiniz ta Konya’dan buraya teşrif ettiniz. Bu Mübarek Ramazan gününde, Mevlana’nın diyarından, Dede Korkut diyarına güzellikler getirdiniz. Sizleri bizlerle burada buluşturan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.
Bayburt’a dolu dolu bir Ramazan yaşanmasını sağlıyor. İşte İftar çadırıyla orada yapılan etkinliklerle diğer yaptığı etkinliklerle bu az nüfusla beraber çok işler yapmaya çalışıyor, ben kendisini tebrik ediyorum. Sizlere de hoş geldiniz diyor, Konya’ya da Bayburt’tan selam ve sevgiler yolluyorum. "sözleriyle sema ekibine teşekkür etti.
Semazen Ekibi, gösterilen yoğun ilgiden dolayı Vali Hasan İpek’e ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a içinde semazenlerin olduğu levha hediye etti.









