7 Mart 2014 cuma günü başlayıp 14 Mart 2014 tarihinde bitecek olan sanat etkinlikleri sergi açılışı ile başladı. 7 Mart 2014 cuma saat 18.00’de Şair Zihni Kültür Merkezinde Ulusal Ölçekli Karma Sergi açılışı yapıldı.

Aynı gün yine kültür merkezinde Aile’de Kadın’ın Yeri ile ilgili bir konferans gerçekleştirildi. Konferansı psikolog Turgut Çatalbaş verdi. Program O Ses Türkiye yarışmasına katılan Alperen Kılıç’ın konseriyle devam etti.

Program sonrası bir açıklama yapan Uluslararası Bayburt Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Koçan yaptıkları etkinliklerle sanata ve sanatçıya her zaman değer verdiklerini söyledi.

Koçan, etkinliğin oluşum noktasında desteklerini esirgemeyen Bayburt Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne, Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Demirözü Belediye Başkanlığına, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanlığına ve programa katılan sanatçı dostlarına teşekkürlerini iletti.

Koçan, bütün bu etkinliklerin oluşum noktasında gösterilen hassasiyete teşekkür ederek Bayburtlu vatandaşları etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmamaları çağrısında bulundu. 

Şair Zihni Kültür Merkezinde ki programlara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen ve sanatseverler katıldı.