Bayburt Kültür ve Yardım Derneğinin düzenlediği iftar çadırlarında Bahçelievler, Bağcılar ve Esenler’de hemşerilerimiz bir araya geldi. Düzenlenen iftar çadırlarına Bayburt’lu hemşerilerimizin yoğun bir ilgisi vardı. Hemşerilerimizin toplandığı iftar çadırlarında Bayburt’a özgü oyunlar oynandı. Geceden sonra şube başkanları konuşma yaptı.



BAĞCILAR ŞUBE BAŞKANI HİCABİ DURMUŞ:

Bayburt’lular olarak Ramazan Bağcılar’da farklı yaşanıyor. Bağcılarda yaşayan hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin bu sene iftar çadırlarına ilgi ve alakası daha fazla. Bayburt kültürünü iftar çadırlarına toplanarak yaşamaya çalışıyoruz. Bağcılardaki hemşerilerimizde bize çok destek veriyorlar. Yoğun olarak yaşadığımız ilçelerden biriside Bağcılardır, o nedenle bizim çadırımız biraz daha yoğun ve Ramazan daha farklı yaşanıyor. Çadırımıza gelen hemşerilerimize ikramlarımızda ücretsizdir. Gençlerimizi de çadırlarımıza bekliyoruz. Bu Cuma günü sahur programı Bayburt derneğine aittir ve bütün hemşerilerimizi derneğimizin düzenleyeceği Bağcılar meydandaki sahur programına davet ediyoruz. Bağcılarda Ramazanı dolu dolu yaşamaya devam ediyoruz.

ESENLER ŞUBESİ BAŞKANI HİKMET EMİRALİ:

Esenler şubesi olarak iftar çadırlarımızı hemşerilerimize en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz. Şubemize katılımlar diğer şubelere göre biraz az ama bizde elimizden geldiği kadar hemşerilerimizi güzel bir şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Daha önceki eksiklerden dolayı biraz sıkıntı çekiyoruz ama bunlar olacaktır bizde yavaş yavaş toparlanacağımıza inanıyorum. Hemşerilerimize Bayburt derneğine sahip çıkmalarını istiyoruz.  Ayın 10’unda Esenler şubesi olarak sayın belediye başkanımız bütün yönetim kurulu ile beraber gelecektir. Bayburt’a özgü yemeklerimizi  hemşerilerimize sunacağız. Esenler’de Bayburt kültürünü çok güzel bir şekilde tanıtacağımıza inanıyorum ve bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz.

BAHÇELİEVLER ŞUBE BAŞKANI HÜSEYİN SAVAŞ MERCİMEK:

Biz Bahçelievler şubesi olarak Ramazan çadırını ikinci günü kurduk. Hemşerilerimiz çadırımızı ziyaret etmekteler fakat daha yoğun ilgi bekliyoruz. İkramlarımız ücretsizdir, Bayburt’a özgü yöresel oyunlarımızı da oynamaktayız. Bahçelievler belediyesini de yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Hemşerilerimizi ve özelliklede gençlerimizi çadırımıza bekliyoruz.