TCDD, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi dolayısıyla 19 Ekim 2025'ten itibaren Yenice-Toprakkale arasında demiryolu hattını kapatıyor. 2 yıl boyunca Erciyes Ekspresi ve Adana-İskenderun tren seferleri yapılmayacak.ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı inşaat çalışmaları nedeniyle Yenice-Toprakkale arasında demiryolu hattının kapanacağını açıkladı.

Bu kapsamda, 19 Ekim 2025’ten itibaren 2 yıl süreyle Erciyes Ekspresi ve Adana-İskenderun bölgesel tren seferleri yapılmayacak.

TCDD’nin sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruya göre, inşaat çalışmaları nedeniyle aşağıdaki tren seferleri geçici olarak durdurulacak:

Kayseri-Adana-Kayseri hattında karşılıklı çalışan Erciyes Ekspresi ile Adana-İskenderun-Adana hattında günde karşılıklı çalışan bölgesel trenlere ait 4 sefer geçici olarak durdurulacak.

TBMM Komisyonu’nda Vakıflar Kanunu ve kimlik bildirme düzenlemeleri görüşülüyor
TBMM Komisyonu’nda Vakıflar Kanunu ve kimlik bildirme düzenlemeleri görüşülüyor
İçeriği Görüntüle

Sefer iptallerinin hattın modernizasyon ve yüksek standartlı demiryolu projesinin tamamlanması için gerekli olduğu kaydedildi.