Bayburt Kültür ve Yardım derneğinin düzenlediği futbol turnuvasında A ve B grubunun 4 hafta, C grubunun 3 hafta maçları oynandı. Maça hemşerilerimizin ilgisi büyüktü. Her takım Soma’da yaşanan faciadan etkilenerek sahaya siyah bantlar, siyah formalar ve pankartlarla çıktılar. Bu hafta oynanan maçlar sonucunda A grubunda Aşağıçımağıl spor, Kalecik spor, ve konursu spor çeyrek finale yükseldi. B grubunda Hacıoğlu spor, İğdir spor çeyrek finale çıktı. Bu grupta çeyrek finale çıkacak son takım 25 mayıs Pazar günü oynanacak Ağören spor- Güneşli spor arasında oynanacak maçın galibi çeyrek finale çıkacak. Maçın berabere bitmesi halinde Güneşli spor çeyrek finale yükselecek. C grubunda Petekkaya spor 1. Sakızlı spor 2. Olarak adlarını çeyrek finale yazdırdılar.

Çeyrek finale çıkan takımlar:

Aşağıçımağıl spor, Konursu spor, Kalecik spor, Hacıoğlu spor, İğdir spor, Petekkaya spor ve Sakızlı spor oldu. Çeyrek finalde eşleşme şöyle olacak. A, B, C grubunun birincileri ve en iyi ikinci birinci torba, çeyrek finale çıkan dört takım ise ikinci torbadan kuraya katılacak

KONURSU   SPOR    0 - KALECİK   SPOR     1

Maça iki takımda Soma’yı anarak başladı. Maça çok istekli başlayan iki takımda karşılıklı pozisyonlarla rakip defansları geçemedi. İlk yarı golsüz tamamlandı. İkinci yarıda oyuna giren Özhan AKA takımını 1-0 öne geçirdi, maçta kalan dakikalarda her iki takımda net pozisyonlardan yararlanamadı. Kalecik spor kazandığı penaltıyı gole çeviremedi. Konursu spor kalecisi Mustafa KARABACAK penaltıyı kurtardı. Maçta başka gol olmayınca Kalecik spor 1-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Konursu spor 3'üncü Maçında ilk defa mağlup olmasına rağmen A grubundan çeyrek finale çıkmayı başardı. Konursu spor forvetinin bireysel oynamaları gol atmalarına engel oldu. Kalecik spor takımı daha derli toplu oynamanın mükafatını galibiyetle aldı. Konursu spor takım kaptanı Tevhit KÖROĞLU ilerlemiş yaşına rağmen sahadaki mücadelesi takdire şayandır. Bu mücadeleyi aynı takımdaki genç kardeşlerimize örnek olmasını temenni ediyoruz. Kalecik sporda Emre AKA, Zafer ADIYAMAN, Konursu sporda A.Samet ESENTÜRK mücadeleri ile sahanın iyilerinden idi.

PINARCIK   SPOR    3 - ÇAKIRÖZÜ   SPOR    1

Pınarcık takımı ve Çakırözü takımıları maç başında Soma’yı unutmadı. Maçın hemen başında dakikalar 5’i gösterdiğinde  Pınarcık sporun golcüsü Birol AKAGÜNDÜZ  attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarıda başka gol olmayınca Pınarcık spor Çakırözü spor önünde 1-0 sonuçla soyunma odalarına gittiler. İkinci yarıda Çakırözü spor topa fazla sahip olmasına rağmen oyuna bir türlü ortak olamadı. 57. Dakikada Pınarcık spor penaltı kazandı, ancak Çakırözü spor kalecisi Gürkan AKKUŞ penaltıyı kurtardı. 60. Dakikada Birol AKAGÜNDÜZ tekrar sahneye çıkıyor kendisinin ve takımının 2’inci golünü atarak  durumu 2-0 yaptı. Çakırözü spor bu golü yedikten sonra yakaladığı fırsatlardan forvet oyuncuları yararlanamadı. Maçta dakikalar 80’i gösterirken Pınarcık sporda oyuna sonradan dahil olan Numan ERDAL skoru 3-0 yaptı 87. Dakikada ise Pınarcık spor kalecisi Muharrem SIVIRCIK ceza sahası içinde Çakırözü takımından Emir SAĞIR’a dokuz kusurlu hareketten birini yapınca maçın orta hakemi penaltı noktasını gösterdi. Aynı futbolcu kullandığı penaltıyı gole çevirince maçında skoru belli oldu Pınarcık spor 3 Çakırözü spor 1 olarak sonuçlandı. Pınarcık spor bu galibiyetle A grubundaki maçlarını 4 puanla tamamlayarak grubu 4’üncü sırada bitirdi. Çakırözü spor oynadığı 3’üncü maçtanda puan alamadı. Maçta Pınarcık spordan Birol AKAGÜNDÜZ, Çakırözü sporda Emir SAĞIR takımlarının en iyisiydi.

KARAYAŞMAK    SPOR     2 - PETEKKAYA    SPOR    8

Maç başlamadan önce Petekkaya sahaya Soma ile ilgili pankartla çıktı, Karayaşmak ise tüm takım Soma yazılı siyah tişörtlerle çıktı. Diğer maçlarda olduğu gibi maç öncesi Soma şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı. Maçın ilk yarısında Petekkaya spor maça iyi bir başlangıç yaparak bulduğu gollerle ilk yarıyı 5-1’lik farklı bir skor ile kapattı. İkinci yarıda Petekkaya spor oyunun yine hakimiydi ve gollerine devam ederek maçı 8-2 kazandı. Bu farklı galibiyet ile Petekkaya spor C grubunu 7 puan ile tamamlayarak lider olarak gruptan çıktı. Karayaşmak spor bir hafta önce kaybettiği Bayrampaşa maçından sonra hiçbir iddiasının kalmadığı bu maça fazla konsantre olmadığını gözlemledik. Petekkaya sporun farklı galibiyetinde golleri Abdulkerim KERİMOĞLU (3), Ömer ÖZTÜRK (2), İlyas AYHAN, Furkan DURMUŞ ve Arif ÖZHAN attı. Karayaşmak sporun gollerini ise Turan LAÇİN ve Zafer ATASOY attı. Maçta ön plana Petekkaya spordan Abdulkerim KERİMOĞLU, Karayaşmak spordan Zafer Bülent ATASOY çıktı.

ERİKDİBİ   SPOR   0 - GÜNEŞLİ    SPOR   3

 B grubunda tamam mı devam mı maçına çıkan iki takım mücadelesinde gülen taraf Güneşli spor oldu.  Maça çok hızlı başlayan Güneşli spor 18. Dakikada İsmail AKBULUT'un attığı golle 1-0 öne geçti. Maça ortak olmaya çalışan Erikdibi spor istediği sonuca bir türlü ulaşamadı. İlk yarı Güneşlispor takımının 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda Güneşli spor takımı topa yine hakim olan takımdı, 55. dakikada Erikdibi spor takımından Abdulrahim ÖZTÜRK kendi kalesine gol atarak durumu 2-0’a getirdi. Güneşli spor üstün futbol oynadığı bu maçta İsmail AKBULUT'un kendisinin 2’inci takımının 3’üncü golünü atarak maçın skorunu belirledi. Bu galibiyet Güneşli sporun iddiasını devam ettirdi. Önümüzdeki hafta oynayacağı Ağören spor maçından alacağı bir puan dahi B grubundan 3’üncü takım olarak çeyrek finale yükselecek. Erikdibi spor bu mağlubiyetle grupta hiçbir iddiası kalmadı. Maçta Güneşli sporda İsmail AKBULUT attığı goller ve oynadığı futbol ile sahanın yıldızı oldu. Erikdibi spor da Ömer OSMANOĞLU takımının en iyisiydi. Maçın ikinci yarısında İstanbul’da katıldığı bir düğünden sonra Bayburt Milletvekilimiz Bünyamin ÖZBEK’de maçı izledi. Milletvekili ÖZBEK derneğin spor komisyonuna çalışmalarında başarılar diledi. Milletvekili Bünyamin ÖZBEK her iki takım kulübelerine giderek başarılar diledi.

SAKIZLI   SPOR    3 - BAYRAMPAŞA   SPOR    0

Kazananın çeyrek finale çıkacağı maç, beklenildiği gibi zevkli, heyecanlı ve birazda sert maç oldu. Sakızlı spor kazandığı penaltı atışında Tugay EFE attığı gol ile takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Bayrampaşa spor şuursuzca rakip takımın üzerine gittiği dakikalarda defansındaki boşluklardan Sakızlı spor Kemal KAPLAN ile yararlanarak farkı 2’ye çıkardı, ve ilk yarı bu sor ile sona erdi. İkinci yarıda Bayrampaşa spor bir an evvel gol bulmak istedi ama Sakızlı spor defansı ve kalecisi Yavuz BULUT buna fırsat vermedi. Sakızlı spordan Kemal KAPLAN bir gol daha atarak takımının 3-0 maçı kazanmasını sağladı. Sakızlı spor bu galibiyet ile puanını 7’ye çıkararak çeyrek finale çıktı. Sakızlı sporda çıktığı ilk maçta attığı gollerle oynadığı futbol ile Kemal KAPLAN ve kaleci Yavuz BULUT takımlarının en iyisiydi. Bayrampaşa spordan Ömer BAŞTÜRK takımının iyisiydi.

İĞDİR    SPOR    1 - HACIOĞLU    SPOR     1

B grubunda liderlik maçında takımlar puanları paylaştı. İki denk takımın mücadelesi seyir zevki bakımından taraftarları memnun etti. İki takımda oynadıkları futbol ile çeyrek finale çıkmayı hak ettiler.Maçın ilk yarısında Hacıoğlu spor ve İğdir spor takımları yakaladıkları birçok net pozisyondan faydalanamadılar. İlk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıya İğdir spor takımı istekli başlamasına rağmen 54. Dakikada Samet PURUT’un golü Hacıoğlu sporu 1-0 öne geçirdi. Fakat bu gol İğdir sporu demorilize etmedi. Tekrar rakibinin üzerine yüklendiği dakikalarda beraberlik golünü Cihan TAYFUR ile buldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi. Hacıoğlu spor B grubundaki maçlarını 10 puan ile tamamladı. İğdir spor ise puanını 7’ye çıkarttı. Bu güzel maçta İğdir sporda Mehmet KACIR, Hacıoğlu sporda ise Turgay PURUT oynadıkları güzel futbol ile dikkatleri üzerilerine çekti. İki takım el ele bu gruptan çeyrek finale çıktı.