Destici, partisinin Bayburt’taki aday tanıtım mitinginde, milletin bütün bireylerinin inandığı gibi yaşama, düşündüğünü söyleme hakkı olduğunu ifade etti. 

Yerel seçimlere hızla gidildiğini belirten Destici, “ Fakat görüyorsunuz seçim meydanlarında ne iktidar partisi ne başta ana muhalefet olmak üzere meclisteki diğer muhalefet partileri sizin gündeminizden, sıkıntılarınızdan, dertlerinizden bahsetmiyorlar.  Ülkenin gündeminden, içerde ve dışarıdaki dertlerinden bahsetmiyorlar. Sadece kendi belirledikleri gündemleri var. Bir kayıkçı kavgasına tutuşmuşlar bu kavgadan milleti nasıl ayrıştırırız, milleti nasıl kamplaştırırız, milleti nasıl çatıştırırız da daha sonra onların oylarını kandırarak alırız hesabı güdüyorlar. Ama Allah şahit olsun ki sizler şahit olun ki biz Büyük Birlik Partisi olarak bu güne kadar asla bu anlayış içerisinde olmadık. Onlara inat bizim farkımız bu zaten. Onlar ne kadar ayrıştırmaya, kamplaştırmaya, çatıştırmaya çalışırsa çalışsın, biz onlara ve herkese inat birlik diyeceğiz, beraberlik diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz, barış diyeceğiz, sevgi diyeceğiz. Çünkü bizler bu Anadolu insanı, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Kürt’ü, Türkmen’i, Çerkes’i, Laz’ı, Boşnak’ı, hepimiz Allah’ın emri ile birbirimize bağlanmışız” dedi.

Destici, Başbakanın faiz lobisi sözüne atıfta bulunarak, “ Başbakan ne diyor. Faiz lobisi diyor. Eskiden faiz lobisi vardı, şimdi paralel yapı var. Şimdi gündemde olan faiz lobisi out oldu, şimdi paralel yapı in oldu. Önceden her şeyin müsebbibi her şeyin sebebi faiz lobisi idi. Şimdi paralel yapı oldu. Peki, faiz lobisine bu kadar karşısın, faize bu kadar karşısın, eyvallah. Peki, rakamlar ne diyor. Bakın Türkiye Cumhuriyeti devleti yılda sadece bütçeden 130 milyar faiz ödemiş” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecini eleştiren Destici, “Ülkemizi 30 yıldır bölmeye çalışan bir PKK terör örgütü var. Hiç birimiz kan aksın, savaş olsun, düşmanlık olsun istemeyiz. Ama bakın adına çözüm süreci dedikleri süreç başladığında biz dedik ki bu bir çözüm süreci değil, bu bir müzakere ve pazarlık sürecidir. Önce PKK meşrulaşacak, daha sonra büyük bir siyasi organizasyon olacak ve daha sonra da özerklikle beraber devletleşecek. Bakın ne diyor şimdi PKK’nın siyasi sözcüleri? ‘Bu bir yerel seçim değil.’ Peki, ne? ‘Bu diyor bir referandum.’ Neyin referandumu? Özerkliğin, ayrışmanın referandumu” dedi.

Destici, “PKK’nın siyasi partisinin temsilcileri açtıkları pankartlarda söylemlerde iş, aş, yol, su, elektrik vaat etmiyorlar. Peki, ne vadediyorlar? Öz yönetim diyorlar. Yani diyorlar ki beni seçersen burada özerkliği ilan edeceğim. Kendi okulumu, kendi güvenlik güçlerimi, kendi vergi sistemi kuracağım diyor ve bizim hükümetten de meclistekilerden de ‘tıs’ yok. Hiçbir cevap yok. Onlar karşılarına koymuşlar bir kayıkçı kavgası. Onunla mücadele ediyorlar. Ama her yerde söylüyorum burada da söylüyorum. Onlara buradan Bayburt meydanında da çağrı yapıyorum. Aklınızı başınıza alın. Bu millet sabırlıdır, bu millet hoşgörülüdür. Ama yeri zamanı geldiğinde bu millet kanını verir, canını verir, malını verir; ama vatanının bir karış toprağını değil bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyiz.”

Yerel seçimlerden sonra Türkiye’nin güneyinde yeni bir devlet kurulacağı iddiasında bulunan Destici, “ Irak’ın kuzeyi, Suriye’nin kuzeyi yerel seçimden sonra, ülkemizin Güneydoğu Anadolu’sunun bir bölgesi üçlü, -üçgen devlet diyorum ben buna- birileri paralel devlet diyor, ben de onun karşısında ‘üçgen devlet’ var diyorum. Bu üçgen ayağı birleştirip orada bir kukla devlet oluşturma hayalleri var, rüyaları var. Ama bilsinler ki onların rüyalarını kabusa çeviririz. Hayallerini zindan ederiz. Heveslerini kursaklarında bırakırız ve asla böyle bir şeye müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Özgürlüğe önem veren bir Parti olduklarını belirten Destici, “ Bu milletin bütün bireylerinin inandığı gibi yaşama, düşündüğünü söyleme hakkı vardır. İnançların hiç birisi engellenmemelidir. Ama yasakları kaldıracağız dediler. İnternete bile yasak koydular. Her yere yasak koyuyorlar, Özgürlükten bahsedenler yasakçı ve dayatmacı zihniyetlerini hayata geçiriyorlar” dedi.

Bayburt Belediye Başkan adayı Hamit Kadakal, Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut ve İl Başkanı Turgut Çikot ile el ele halkı selamlayan Destici daha sonra esnafı ziyaret ederek sohbet etti, çay içti.