Törende Bilgisayar Dershanesi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Abdullah Şahin” Okulumuz öğrencileri iletişim çağında teknolojiyi takip etme adına okul bünyemiz içerisinde hayırsever Merhum Abbas Cilara adına oğlu Hami Cilara ve Aydın Cilara aracılığıyla yaptırılan bu dershanemiz okulumuzun büyük bir eksikliğini gidermiş oldu. Bilgisayar dershanesi, fıskiyeli havuz, çay bahçesi ve okul çeşmesi yapımında katkıları bulunan tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum “
Bayburt Valisi Kerem Al “Bugün burada güzellikler yaşıyoruz Bayburt PMYO ilimiz için vazgeçilmez bir kurum olmuştur, polisimizin iyi ve kaliteli bir eğitim alarak hukuk ve demokrasinin yanında olmasını istiyoruz, bu kalite iyi imkânlara sahip okullarla sağlanır. İnsanların eğitime katkılarını önemsiyorum burada katkıda bulunan kardeşlerimi tebrik ediyorum dedi”
Babasının anısını yaşatmak üzere Bayburt PMYO Bilgisayar dershanesi yaptıran Hami Cilara “kendisi iletişim sektöründe çalıştığını internet ve bilgisayar hayatın vazgeçilmezleri halini aldığını belirterek teknoloji ile iç içe olan ülkelerde kalkınmanın daha hızlı olduğunu dile getirdi. Ayrıca babası Abbas Cilara’nın eski Gümüşhane senatörü olarak anısın burada yaşatılmasını kendileri için önemli olduğunu belirtti”
Tören sonunda bilgisayar dershanesi, fıskiyeli havuz, çay bahçesi ve okul çeşmesi yapımında katkıları bulunan kişi ve kurum yetkililerine teşekkür belgesi verildi.