Törene Vali Mükerrem Ünlüer, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Ferhat Özbaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Şölenler, Önümüzdeki Yıllarda Daha İhtişamlı Bir Şekilde Devam Edecektir”

Vali, Milletvekili ve Belediye Başkanı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının seslendirilmesinin ardından törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Memiş şu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz bu yılki Dede Korkut Şenlikleri’nin müzik ve eğlence programların iptal ettik. Bu yıla mahsus olmak üzere sadece programımızın törensel kısımlarını icra edeceğiz. Bir de şiir şölenimiz var. Yarınki programlarımızda ziyaretlerimiz olacak; Abdülvahhap Gazi Türbesi ve Çımağıl Mağarası’nı ziyaret edeceğiz. Yine yarınki programımızda buzağı yarışması ve cirit müsabakası olacak. Bu yılki programımızı bu şekilde tamamlamış olacağız. Bu arada yine köy derneklerimizin programları var; onlara da iştirak ediyoruz. O programlarda da mümkün mertebede müzik ve eğlenceleri azaltmaya çalıştık. Bunu takdir edersiniz ki İslam coğrafyası bu acıyı, bu gözyaşını yaşıyorken bizlerin Bayburt’ta sevinç ve eğlenceyle program idrak etmemiz söz konusu olmayacaktır. Dede Korkut Şenlikleri’nin sönüklüğünü, programın içeriğinin azlığını tamamen bizim Müslüman kardeşlerimizi düşünmemize bağlayacağız, bunun dışında hiçbir şey yoktur. İnşallah önümüzdeki yıllarda Dede Korkut programları eski şaşaasıyla, eski ihtişamları ile belki de daha kapsamlı, daha ihtişamlı bir şekilde devam edecektir. İstanbul’dan, Ankara’dan, Bursa’dan ve başka şehirlerimizden teşrif eden kıymetli misafirlerimize geldiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”