Mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, iki yıl sonra emekli olacak. Yerine, teamüller çerçevesinde bugün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandığı duyrulan Orgeneral Hulusi Akar atanacak. Akar'ın yaşının genç olması nedeniyle, atanması halinde 4 yıl Genelkurmay Başkanı olacak.

Bu durumda, altı yıl sonra atanacak olan Genelkurmay Başkanı da, bu yılki YAŞ'ta orgeneral olacak isimlerden biri arasından seçilecek.

Bu yıl YAŞ'ta üç Korgeneral, Orgeneralliğe terfi ettirildi; Salih Zeki Çolak, Yaşar Güler, Ümit Dündar.

Salih Zeki Çolak, birinci sıradan Orgeneralliğe terfi ettiği için, teammüller çalışırsa, 6 yıl sonraki Genelkurmay Başkanı olmasına büyük ihtimal olarak bakılıyor.

 

Korgeneral Yaşar Güler, 1974 yılında Kara Harp Okulundan muhabere teğmen olarak mezun oldu. Yaşar Güler kimdir? 2013 YAŞ kararları...

Yaşar Güler kimdir?

Bayburt Galer mahallesinden Fikret gülerin oğlu Yaşar güler Orgeneral oldu.Kardeşi Atilla güler emekli albay.

Korgeneral Yaşar Güler, 1974 yılında Kara Harp Okulundan muhabere teğmen olarak mezun olmuştur. 1984 yılına kadar, Kara Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli birliklerinde muhabere takım ve bölük komutanlığı yapan Korgeneral GÜLER, 1986 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak sırasıyla;

Yurtiçi Bölge Komutanlığı Konya’da Harekât Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığında Plan Subaylığı, 12'nci Piyade Tümen Komutanlığı Ağrı’da Harekat Eğitim Şube Müdürlüğü ve Silopi-Şırnak bölgesinde Kapılı Tabur Komutanlığı görevlerini yürütmüştür.

Bosna Hersek Türk Tugayında bir yıl süre ile Komutan Yardımcılığı görevini yürüten Korgeneral Güler, 1995-1997 yıllarında Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subaylığı ve ardından 1997-1999 yıllarında Napoli/İtalya’da konuşlu Nato Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Müteakiben Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkez Komutanlığı ve Genelkurmay Tatbikatlar Şube Müdürlüğü görevlerini yürüten Korgeneral Güler 30 Ağustos 2001 tarihinde Tuğgeneralliğe terfi ederek 10'uncu Piyade Tugay Komutanlığına atanmıştır.

Korgeneral Güler, 2003-2005 yılları arasında Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistem Plan Koordinasyon Daire Başkanlığı görevini yürütmüş, 30 Ağustos 2005 tarihinde Tümgeneralliğe terfi ederek Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına atanmıştır.

2007 yılında Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevine atanan Korgeneral Güler, 2009 yılında Korgeneralliğe terfi ederek Harita Genel Komutanlığına atanmıştır. Korgeneral Güler, Bayan Demet Güler ile evli olup bir çocuk babasıdır.

Geleceğin Genelkurmay Başkanı bu üç arasında