Programa Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Aras Ünsal, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet İhsan Çubukçu, BTSO Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Tiryaki, BEKDER Başkanı Mete Emir, Memur-Sen İl Temsilcisi Fikret Özbey, Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, şairin Bayburt’taki yakın arkadaşı Sezai Karaoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bayburt Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet İhsan Çubukçu, üniversitenin sosyal dönüşüm projesi kapsamında birçok etkinlikler yaptıklarını kaydederek " Bunlar da biri de bu tür sanatsal faaliyetler. Bizi bu manada destekleyen sayın rektörümüze teşekkür ediyoruz. Bu geceyi organize ede Basın-yayın iletişim kulübü öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, mana ile ahengin izdivaç edeceği bu günün güzel geçeceği temennisiyle tüm katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.
İki bölüm halinde gerçekleşen gecenin ilk bölümünde Meslek Yüksek Okulu öğrencileri usta şair Nurullah Genç’in şiirlerini okudu.
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Yrd Doç Dr olan Fatih Yalçın ise başka bir şair arkadaşa Genç’i sorduğunda sadece Yağmur şiirini yazmasının onu büyük bir şair yaptığını hatırlatarak " Şairimizi burada ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. "dedi.
"Günübirlik ilişkilerin çıkara dayalı ilişkilerin egemen olduğu bir dünyada yetim kalmış sanata ev sahibi" yaptıkları için salondaki katılımcılara de teşekkür eden Yalçın, şairin "Ay Anam" şiirini seslendirdi.
İkinci bölümde sahneye çıkan, Bayburt’un yaşamında apayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak; Bayburt’un şairler ve yazarlar otağı olduğunu Bayburtlu Zihni’yi anarak dile getiren Genç, "Burada Dede Korkut Şenlikleri de yapılıyor. Bu nedenle Bayburt son derece önemli bir vilayettir. " dedi. Bayburt’u mekânı gibi algıladığını ifade eden Genç, programda emeği olan herkese teşekkür ederek ‘Yağmur’ şiirini okudu.
Bayburt Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet İhsan Çubukçu, kendilerini kırmayarak gelen usta şair Nurullah Genç’e teşekkür ederek Bayburt Üniversitesi’nin ambleminin olduğu bir çini tabak hediye etti.
Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise taş işçiliğinin güzel bir örneği olan saat kulesi maketi hediye etti. Genç hediyeyi alırken ‘Bayburt Bayburt olalı böyle bir güzel hediyeyi ilk defa gördü’ diyerek espri yaptı.
Belediye Başkanı Polat usta şair Nurullah Genç’e ve salondakilere teşekkür ederek, " Marifet iltifata tabidir. Biz hocamı şiirlerini dinletmek için başkalarına mahkûm etmeyeceğiz. Bundan sonra hocamı biz ağırlayacağız. Biz Allah aşkını artırsın. Ömrüne bereket versin diyoruz. Aramızda görmekten gerçekten mutlu olduk. Devamını da bekliyoruz inşallah. Aramızdan yeni yeni şairlerimizin çıkmasını da temenni ediyoruz. " dedi.
Programda görev alanların sahneye çıkıp selamlama yapması ve toplu fotoğraf çekimi ardından şiir gecesi sona erdi.