Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans yoğun ilgi gördü. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta Türkiye’de ekonomik ve siyasi dönüşüm anlatıldı.

Konferansa Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı NasrullahHacımüftüoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sezgin Akbulut, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, İşkur İl Müdürü Ömer Akdeniz, Polis Meslek Yüksek OkuluMüdürü Tahsin Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de cumhuriyet tarihinden bu yana ekonomik ve siyasi dönüşüm hakkında bilgi veren Bilgin şunları ifade etti. “Türkiye dışa yönelik sanayileşme stratejisiyle dünyanın 16. Büyük ekonomisi haline geldi. Türkiye’nin ekonomisi dinamik ve üreten bir ekonomidir. Sorunları var elbette. Türkiye İslam coğrafyasının en büyük ekonomisidir. Bu günkü başarılar sadece bugün yapılmış politikaların ürünü değildir elbette, geçmişten günümüze gelen birikimin ürünüdür”.

Siyasi dönüşüme de değinen bilgin demokrasi hakkında bilgi vererek şöyle konuştu; “Demokrasi halkın seçtiklerinin yanında seçmediklerinin de haklarının ve hukukunun korunduğu bir yönetim şeklidir.Demokrasi orta sınıfların güçlü olduğu bir yönetim şeklidir. Orta sınıf demek bireyselliğin yaygınlaşması demektir.  Türkiye’nin ekonomide olduğu kadar siyasettede başarılı olması gerekiyor. Demokrasi Türkiye’ye ivme kazandırır. Türk dünyasında ne oluyorsa Türkiye orada söz sahibidir. Türkiye artık küresel bir oyuncu olma yolunda ilerliyor, Türkiye kendi coğrafyasında küresel bir aktördür. Son dünya ekonomik krizinden güçlenerek çıkan 2 ülke vardır. Bunun birincisi Çin ikincisi ise Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğine çok olumlu bakıyorum, sorunları olan ve bu sorunları aşacak gücü de olan bir Türkiye var”.

Konferansın ardından bilgin kendisini memleketinde ağırlamalarından dolayı Rektör Coşkun’a ve konferansa katılanlara teşekkür etti. Rektör Coşkun da Bayburt Üniversitesinde kendilerini ağırlamaktan memnun olduğunu dile getirerek Bilgin’e plaket takdim etti