Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Geleceğe umutla bakan, bugünden 2023'ü, 2071'i planlayan, kurgulayan bir Türkiye var arttık. Ak Parti ile son 11 yılda cumhuriyet tarihinde yapılan tüm yatırımların kat be kat fazlasını yaptık" dedi.

Elvan, Bayburt Merkez Köprülü Kavşağının açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayal olan projeleri gerçeğe dönüştürdüklerini belirterek, "Yarının hayal olan projelerini de gerçeğe dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çıraklık, kalfalık dönemi geride kaldı. Şimdi ustalık dönemindeyiz ama bu dönemi sekteye uğratmak için çalışanlar var. Türkiye'nin itibarını sarsmaya, istikrarını bozmaya çalışanlar var ancak milletimiz onlara gereken cevabı çok yakın bir zamanda verecek" diye konuştu.

Ak Parti'nin belediyecilik anlayışıyla hiç kimsenin yarışamayacağını dile getiren Elvan, şöyle devam etti:"Çoğu şehirlerimizde iki, üç hatta dört dönem hizmet eden çok sayıda başarılı belediye başkanlarımız var. Her bir başkanımız kendi şahsi tecrübeleri kadar Ak Parti çatısı atında oluşan bu tecrübelerden de istifade etti. Bir kere Ak Parti'nin 1994'ten itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübesi var. Dile kolay 14 milyon insan. 118 ülkeden daha fazla nüfusu var. 30 Mart yerel seçimlerine iki büyük önemli avantaj ile giriyoruz. Birincisi büyük tecrübemiz, ikincisi ise bizden daha fazla anlatacak yatırımlarımızla plan ve projelerimizle inşallah sizlere geliyoruz, sizlerden oy isteyeceğiz.

Ziya Paşa ne güzel söylemiş, 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' diye. Ak Parti belediyelerinin de Ak Parti hükumetinin de 11 yılda yaptıkları ortada. Bugün 2002 Türkiye'si ile kıyaslanamayacak bir duruma geldik çok şükür. Geleceğe umutla bakan, bugünden 2023'ü, 2071'i planlayan, kurgulayan bir Türkiye var arttık. Ak Parti ile son 11 yılda cumhuriyet tarihinde yapılan tüm yatırımların kat be kat fazlasını yaptık."

Elvan, Türkiye'ye çağ atlatan projelere imza attıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:"Sayın Başbakanımızın liderliğinde bir yandan yılların ihmaline son verirken, Türkiye'yi geleceğe taşıyan, çağ atlatan projelere imza attık. Geride bıraktığımız 11 yıl içinde Türkiye ekonomisini tam 3,6 kat büyüttük. 11 yıl önce yaklaşık 230 milyar dolardan devraldığımız milli gelirimizi şu an itibariyle 822 milyar dolara çıkardık. Aynı şekilde ihracatımızı 4 kattan fazla artırarak 36 milyar dolardan, 152,5 milyar dolara yükselttik. Önümüzdeki 9 yıl içinde ihracatımızı 3,5 kat artırdığımızda 2023 yılı için belirlediğimiz 500 milyar dolar hedefini yakalamış olacağız."

Türkiye'nin gösterdiği bu ekonomik başarılarda hiç şüphesiz ulaşım ve iletişim alanında gerçekleştirilen yatırımların payının tartışılamaz olduğunu belirten Elvan, "Sadece Ulaştırma Bakanlığı 166 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Demiryollarında yüksek hızlı seyahat dönemini başlattık. Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 8'inci yüksek hızlı tren işletmecisi olduk. Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıl dönümünde Marmaray'ı hizmete açarak tüm dünyaya parmak ısırttık. Milletimizin 153 yıllık rüyası gerçek oldu" dedi.

 

Elvan, Bakü-Tiflis-Kars Projesi ve Marmaray ile uzak Asya'dan batı Avrupa'ya, Pekin'den Londra'ya uzanan ipek demiryolu hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini ifade ederek, "150 yıldır el değmeyen demiryollarını yeniledik. 11 yıl içinde kara yollarında bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden, 22 bin 850 kilometreye çıkardık. 6 il birbirine bölünmüş yol ile bağlıyken 74 il birbirine bölünmüş yol ile bağlanmış duruma geldi. 16 milyon insanımız ilk kez uçakla tanıştı. Havayolunu halkın yolu haline getirdik" diye konuştu.

Bakan Elvan, 2002 yılından beri Türkiye'nin hem siyasal hem de ekonomik alanda ciddi bir istikrara kavuştuğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu istikrar sayesinde ülkemiz büyümeye, güçlenmeye devam etti. İnşallah 30 Mart seçimleriyle sizlerin de desteğiyle bu istikrarı sürdürmeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin hem içeriden hem dışarıdan istikrarımızı bozmasına sizlerin güçlü desteğiyle, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuyla izin vermeyeceğiz. 2002 öncesi bu yatırımların her biri hayaldi. 2002 öncesi kavga vardı, yolsuzluklar vardı, bankaların hortumlanması vardı ama bugün çok şükür o bankaların hortumlarını keserek, o yolsuzlukları ortadan kaldırarak, o sağlamış olduğumuz kaynaklarla yatırıma, sizlere hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonraki süreçte de sizlerin desteğiyle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. 30 Mart'ta sizlerin güçlü desteğiyle Türkiye istikrarını sürdürmeye, büyütmeye, güçlendirmeye devam eder."

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Erzurum-Of-Çaykara ana arterleri üzerinde bulunan Bayburt Merkez Köprülü Kavşağı'nın 10 milyon liraya tamamlandığını vurgulayarak, "Kavşak için bin 500 ton demir, 2 bin 500 metreküp beton, 2 bin 162 metre fore kazık, 4 bin 241 metrekare toprakarme panel ve 80 metre toprakarme çelik şerit kullanıldı" dedi.

Törene, Bakan Elvan'ın yanı sıra, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Ak Parti milletvekilleri Bünyamin Özbek, Feramuz Üstün ve diğer ilgililer katıldı.

Açılışın ardından Bayburt Valisi Ünlüer'i makamında ziyaret eden Elvan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ünlüer, Elvan'a ziyaret anısına çini işlemeli tabak hediye etti.

Bakan Elvan, bir süre Bayburt Grup Özel İdarespor ile Beşikdüzüspor arasında oynanan karşılaşmayı izledi.