Bayburt’a yapılan 300 katrilyonluk hizmetleri özetleyen Milletvekili Özbek, 11 köy için yeni gölet, üniversite bünyesinde diş hekimliği fakültesi, liselerin bir araya geleceği 50 trilyon ödenekli eğitimi kampüsü, yılda 4 trilyon geliri olacak Belediye HES gibi yeni yatırımlar ve hizmetler noktasında çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

BİZDEKİ BU AŞK, BU SEVDA, BU MİLLET SEVDASI EKONOMİDE DE CİDDİ ANLAMDA BÜYÜMELERE NEDEN OLUYOR
Türkiye’de son yıllarda kaydedilen gelişmelere değinen Milletvekili Özbek, “ Türkiye’de savunma sanayinin yüzde 65’i yerli üretimden geçiyor. Kendi uçağını, helikopterini kendi tankını yapan bir ülke haline geldik. Artık hastanelerimizde kimse rehin kalmıyor. Artık diş hastanesi tüm illerimizde Bayburt’umuzda da oluştu. Tüm illere üniversite götürerek eğitime büyük bir katkı sağladı. Devlet su işleri yatırımıyla, barajlarla, otoyollarla, otobanlarla Ak Parti iktidara geldiği günden beri bu millete hizmet etmeye devam ediyor. IMF’ye olan borcumuzu bitirmişiz. 2 bin 220 dolar milli gelirden 10 bin doların üzerinde milli gelire çıkmışız. Yeterli mi? Bunlar mutlaka yeterli değil. Bu yüzden hedef koyuyoruz. 2023 hedefi koyuyoruz. Diyoruz ki milli gelirimiz 25 bin dolara çıkacak. 2071 vizyonu koyuyoruz. Bizdeki bu aşk, bu sevda, bu millet sevdası ekonomide de ciddi anlamda büyümelere neden oluyor. “dedi.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’Nİ BAYBURT’A KAZANDIRMA GAYRETİMİZ VAR
Hangi ile ne yapıldıysa Bayburt’a da onun fazlasının yapıldığını ifade eden Özbek, “ Nüfus oranına baktığımız zaman, nüfus oranına göre en fazla yatırım alan il Bayburt’umuzdur. Biz 2004’te yerel iktidara geldiğimizde kışın kar yağdığında köy yollarını temizleyecek mazot paramız yoktu. Bugün 163 köyümüzün yolu asfalt. Tüm köylerimizin altyapı sorunu çözülmüş vaziyette. Artık köylerimizde parkeleme çalışmaları ve parklar yapıyoruz. Hastalarımız için köye gidip evinde bakımını sağlıyoruz. Engelli vatandaşımıza ve onu bakan aileye maaş bağladık. Yaşlılarımıza maaş bağladık. Bayburt üniversite şehri oldu. 6 bin 500 üniversite öğrencimiz var. Hedefimiz 12 bin öğrenci. Diş Hekimliği Fakültesi’ni Bayburt’a kazandırma gayretimiz var.”diye konuştu. 
Milletvekili Özbek, konuşmasına şöyle devam etti: 
YAYLA TURİZMİ 150 BİN İSTİHDAM SAĞLAYACAK
“Ben 2011 yılında seçime girmeden önce 3 ana hedef söylemiştim: Yayla turizmi, üniversite, tarım hayvancılık. Milletvekili seçildikten sonra tarım ve hayvancılığa çok önem verdik. Çok büyük destekler verdik. Burada Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze de teşekkür etmek istiyorum. Gayretli bir arkadaşımız. Ciddi anlamda projeler uyguladı. Samsun’dan Artvin’e kadar ‘Yeşil Yol’ projesi ile yayla turizmi alanında bize 40 milyon TL aktarıldı, 8 tane vilayete. Artık yayla yollarımıza asfalt, beton yollar yapmaya başladık. Samsun’dan Artvin’e kadar yayla yolları birbirine bağlanacak. Bu yayla turizmini çok ön plana çıkartacaktır. Yaklaşık 150 bin istihdam sağlayacaktır.”
“TOKİ ile bir anlaşma imzaladık. Yatırım ödeneği hükümet programına alınmış. 80 trilyon civarında Demirözü yolu üzerinde üniversite yeni kampüs alanının ihalesine inşallah çıkacağız. Selçuklu mimarisine uygun bir proje düşünüyoruz. Hem Dede Korkut kampüsü hem yukarıdaki kampüs ile çok rahat bir ortamda bizim yavrularımız bize emanet edilen yavrularımız gelip burada eğitimlerini görecek. “
“Yurtlarla ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Kredi yurtlar tarafından devasa binalarımız yapılıyor. Gelen öğrenci yer sorunu yaşamasın diye Kredi Yurtlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. “
11 KÖYÜMÜZE DAHA GÖLET PROJESİ YAPTIRIYORUZ
Çamur Barajı ile ilgili planlama ihalesine çıktık. Kırklartepe Barajı’nın projesi yapılıyor. 11 köyümüze gölet projesi yaptırıyoruz. Çayırözü, Konursu, Akşar göletinin ihaleleri yer teslimleri yapıldı. Çok süratli bir şekilde bu göletlerimiz bitecek. Demirözü Barajı bizim hükümetimiz döneminde 300 trilyon kaynak aktarılarak baraj bitirildi. Şu anda basınçlı sulama ihalesini yaptık. Sulama projesi de bittikten sonra oradaki toplulaştırma projemiz de devam ediyor. Demirözü bölgesinde tarıma yönelik sulaması bitmiş bir bölge olacak. “
“ Kop tüneli bizim için olmazsa olmazdır. Başbakanımız ‘ Ben Bayburt’un 2. Milletvekiliyim’ dediğinde biz bunu her yerde kullandık. Ben milletvekili adayı olduğum gün karayolları genel müdürüne gittim. 2012 yılı şubat ayında kop tüneli projesinin ihalesini yaptırdık. 2015 y, yılı sonu itibariyle Kop Tüneli projemiz bitecektir. 6 bin 500 metre uzunluğunda 2 tüp şeklinde tünelimiz yapılıyor. Bunun dışında Araklı tünelimiz devam ediyor. Bayburt halkının da çok arzuladığı bir proje. Bu proje de 2015’in sonunda bitecek. Buradaki yol çalışmalarının standartı yükselecektir. “
“Şehir içine yaptırdığımız alt geçitlerle, üst geçitlerle Kop’tan Vavuk dağına kadar olan bölgeyi de inşallah sıfır asfaltla tamamlayacağız. Ulaşımda, eğitimde, sağlıkta ciddi adımlar atıyoruz. Erzurum’a giderken sol tarafta, Seyhan petrolün sol tarafında eğitim kampüsü projemiz var. Meslek lisesi, kız imam-hatip, endüstri meslek lisesi, lise yaparak orada bir kampüs oluşturuyoruz. 2 tane yurt ve kapalı spor salonu yapıyoruz. 50 trilyon civarında ödeneğimiz var şu anda. Özel idaremiz proje ihalesini yaptıracak ondan sonra yapım ihalesine geçeceğiz.” 
“Doğalgaz yüzde 98 oranında bitti. Hacı Ali Bey, kanalizasyon ihalesini de yaptırdı, yapım çalışması devam ediyor. Bu yılın sonunda kanalizasyon çalışmaları bitecek. Onun yanında içme suyu ihalesine çıkıyoruz. Bizim içme suyunda şehir merkezinde kaybımız yüzde 60. O ihaleyi de yaparak biz içme suyu meselesini de bitireceğiz. Sadece Masat’tan aldığımız suyla rahatlıkla musluk suyuyla çay içebileceğiz.”
“Belediyeye kaynak olarak bir HES projemiz var ve ihalesini yaptık. Yaklaşık 40 milyon TL’ye mal olacak bir proje. Belediyeye yıllık 4 trilyonluk geliri olacak. Onun ihalesini yaptık. 2 sene içerisinde de o projeyi bitirirsek belediyeye ciddi anlamda kaynağımız olacak.”
“Biz hükümete geldiğimiz günden beri Sayın Başbakanımız olsun, milletvekillerimiz olsun bu millete hizmet edebilmek için gece gündüz çalışıyorlar. “

Milletvekili Özbek,” Farklı basın kanallarında, televizyonlarda, gazetelerde hükümeti götürebilmek için ellerinden gelen tüm iftiraları bizlere attılar. İnşallah 30 Mart’ta bunların cevabını alacaklar. En son dün yaşadığımız olay. Ulusal bütünlüğümüzü, Türkiye’mizi, bu milleti, bu devleti tehlikeye atacak, tapeler, ses kayıtları yayınladılar. Böyle rezalet, böyle kepazelik gerçekten olmaz. Ak Parti’yi götürmek için yalan, iftira kampanyası yapabilirsin; ama bu ulusumuzu tehlikeye atacak, bu devleti tehlikeye atacak, bu milleti tehlikeye atacak bu tür yayınlar yapılmasını ne kadar ahlaksızca bir durum.”dedi.

BÖYLE REZALET, BÖYLE KEPAZAELİK GERÇEKTEN OLMAZ

Son günlerde, son yıllarda Ak Parti hükümetine yönelik değişik hareketler bulunduğunu ifade eden Milletvekili Özbek, “ Bir Gezi eylemleri başladı. 4 tane ağaçtan dolayı Bayburt hariç tüm vilayetlerde hükümete yönelik bir halk ayaklanması yapılmaya çalışıldı. O tutmadı, 17 ve 25 Aralık operasyonu ile hükümeti devirmeye çalıştılar. Her gün twitter'ler de  olsun, internet sitelerinde olsun hükümetimize yönelik, milletvekillerimize yönelik karalama kampanyaları başladı. Farklı basın kanallarında, televizyonlarda, gazetelerde hükümeti götürebilmek için ellerinden gelen tüm iftiraları bizlere attılar. İnşallah 30 Mart’ta bunların cevabını alacaklar. En son dün yaşadığımız olay. Ulusal bütünlüğümüzü, Türkiye’mizi, bu milleti, bu devleti tehlikeye atacak, tapeler, ses kayıtları yayınladılar. Böyle rezalet, böyle kepazelik gerçekten olmaz. Ak Parti’yi götürmek için yalan, iftira kampanyası yapabilirsin; ama bu ulusumuzu tehlikeye atacak, bu devleti tehlikeye atacak, bu milleti tehlikeye atacak bu tür yayınlar yapılmasını ne kadar ahlaksızca bir durum olduğunu milletime söylemek istiyorum.”dedi.

YAPTIKLARINA DAİR BİR TANE KİTAPÇIK BASTIRAMIYORLAR

Tayyip Erdoğan ne yaptı bu millete, Ak Parti bu millete hizmetten başka ne yaptı?’ diye soran Milletvekili Özbek, “ İşte Bayburt’umuzu görüyorsunuz. Diğer siyasi partiler bize diyorlar ki ne yaptınız? Bas bas kitapçıklar dağıtıyoruz. Belediyemizin yaptığı kitapçıklar. Hükümetimizin yaptığı projeleri kitaplar halinde halkımıza ulaştırıyoruz. Biz bunları yaptık. Biz de diyoruz ki ‘ ey diğer siyasi partiler, siz yaptıklarınızı, bizden önce siz hükümetlerdeydiniz, bizden önce siz belediye yönetimindeydiniz. Siz de döneminizde yaptıklarınızı kitapçık haline getirin de bu halka gösterin, halk da ona göre Ak Parti ile sizlerin değerlendirmesini yapsın. 8. Seçimimize giriyoruz. Bir defa kitapçıkla karşılaştığımı görmedim. Biz hükümette iken şunları Bayburt’umuza yaptık. Biz belediyede iken şunları yaptık diye bir tane kitapçık bastırdıkları yoktur.” diye konuştu.

BULUNDUĞU PARTİNİN O VİZYONU YOK Kİ BAYBURT’A DA O HİZMET GETİREBİLSİN

Bu konuda konuştuğu zaman kendisine kızdıklarını anlatan Milletvekili Özbek, şöyle devam etti: “ Ak Belediyeciliğinden önce ben Kaleardı’na giden bir 12 metrelik köprü biliyorum. Ondan sonra şehir parkını biliyorum. Şehir parkının içinde işlemeyen bir havuz yapımı, onu biliyorum. Onun dışında daha başka bildiğim bir şey yok. Bilen varsa desin ki şunları şunları, şunları yaptık. Şunu iddia ediyorum. Ak Parti hükümetinin yapmış olduğu yüzde 5’i kadar Bayburt’a hizmet yaptıysalar ben daha konuşmayacam. Siyaseti bırakacam da diyorum. Yüzde 5, bakın. Bunu dediğimiz zaman bazı arkadaşlar ‘ya işte biz de gayretliydik’ diyorlar. Ben buradaki yereldeki siyaset yapan arkadaşlarıma bir şeye söylemek istemiyorum. Kim bir çivi çakmışsa Allah razı olsun; ama bulunmuş oldukları parti ancak o kadar imkân sağladı ki hizmet yapamadılar. Bizden önceki belediye başkanlarımız elbette ki hizmet yapmak ister ama bulunduğu partinin o vizyonu yok ki Bayburt’a da o hizmet getirebilsin” ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Özbek, 30 Mart’ta Bayburtluların Ak Parti’ye destek vereceklerini düşündüğünü belirterek, “ İktidar partisi ile yerel yönetimin tekrar 30 Mart’ta birleşeceğini düşünüyorum. O desteği, halkımızın o güler yüzünü, o bize bakışını görüyoruz. Kazasız, belasız bir seçim kampanyası diliyorum. Nezaketli bir seçim kampanyası yaptıklarından dolayı diğer siyasi partilere de teşekkür ediyorum. “dedi.

Milletvekili Özbek,” Çok fazla oy oranı ile bu seçimi alacağımıza inanıyorum. Daha önce 2009’da yüzde 35 ile biz bu seçimi almıştık. 2004’te yüzde 30’la almıştık. Benim hedefim bu seçimde inşallah yüzde 50’nin üzerinde, yüzde 50 oy oranıyla biz seçimi bu şekilde alacağız” dedi.

BAYBURT’TAKİ SEÇİM ÇALIŞMALARINDAKİ NEZAKETİ TÜM TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA ULAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR.

Bayburt’taki siyasi ahlakın her tarafa ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak basın açıklamasına başlayan Milletvekili Özbek, “ Bayburt’taki seçim çalışmalarındaki nezaketi tüm Türkiye’ye ve dünyaya sizin aracılığınızla ulaştırmamız gerekiyor. Tüm siyasi partiler çok seviyeli bir şekilde seçim çalışmaları yaptılar. Belden aşağı hiç kimse birbirine vurmadı. Bundan dolayı tüm siyasi partilere ve adaylarına şehrin tek vekili olarak teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bazı istisnalar dışında yaklaşık bir aydır Bayburt’ta olduğunu kaydeden Milletvekili Özbek, “ Gece gündür durmadan 30 Mart için çalışmalarımız devam ediyor. Bayburt’ta ilk defa bir yerel seçimde genel seçim havası ile seçim kampanyaları yürüyor. Teşkilattaki arkadaşlarımızın heyecanını ben gördüm. 2004 ve 2009 yerel seçimlerine baktığımız zaman bu heyecanın onda biri yoktu” diye konuştu.

BAYBURT’TA BİZ 5-0 YAPIYORUZ

Bu seçimde ilk defa bir belediye başkan adayının 2 kez esnaf ziyareti yaptığını ifade eden Milletvekili Özbek, “ Biz inşallah Ak Parti olarak büyük bir zafere imza atacağız. Bizim 9 belediyemiz vardı şu anda 5 belediye olarak seçime giriyoruz. Şu iddiada da bulunmak istiyorum ben. İnşallah Bayburt’ta biz 5-0 yapıyoruz. O şekilde bir görüntü var. Halkımızın o şekilde bir teveccühü var. Bunu tüm kamuoyuna bu şekilde duyurmak istiyorum.” dedi.

YÜZDE 50 OY ORANIYLA BİZ SEÇİMİ ALACAĞIZ.

Belediye seçimlerinde ilk defa çok fazla oy oranı ile seçim kazanacaklarını söyleyen Milletvekili Özbek, “Daha önce 2009’da yüzde 35 ile biz bu seçimi almıştık. 2004’te yüzde 30’la almıştık. Benim hedefim bu seçimde inşallah yüzde 50’nin üzerinde, yüzde 50 oy oranıyla biz seçimi bu şekilde alacağız. Alacağız derken de bu millete bir şeyler verdiğimizi düşünüyorum. Ekonomik anlamda, yatırım anlamında biz hem Bayburt’umuza hem Türkiye’mize Ciddi anlamda yatırımlar yaptık. ”açıklamasını yaptı.