Karayolu ile Gümüşhane’den Bayburt’a gelen Bakan Işık’ı Demirözü kavşağında Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş parti temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

          Bakan Işık ve beraberindekiler Oktay Köroğlu, Devran, Cimilli İbo gibi sanatçıların yanı sıra “Teyyo Emi” tiplemesiyle ünlenen Cumhur Seval’ın katıldığı Yoncalı Köyü Yaz Şenlikleri’ne katıldı

       Köy Muhtarı, Dernek Başkanı, Belediye Başkanı ve Milletvekili Bünyamin Özbek’inde birer selamlama konuşması yaptığı şenliklerde Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer konuşmasında;

        “Sayın Bakanım Bayburt Türkiye’nin en küçük ilidir, ama en huzurlu en mutlu şehridir Bayburt. Bayburt’ta yaşamakta bir ayrıcalıktır, Bayburt’ta görev yapmakta bir ayrıcalıktır. Ben bunu biliyorum ve hükümetimize de teşekkür ediyorum burada görevlendirdiği için, bu organizasyonda emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum, ikincisi olmasına rağmen gayet güzel bir tören var burada. İnşallah 3’üncüsünüde, 4’üncüsünüde görürüz ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Allaha emanet olun diyorum.”dedi

Ekmek İçin İstikrar, İstikrar İçinde Recep Tayyip Erdoğan

          Bayburt’a 55 kilometre uzaklıkta yer alan Yoncalı Köyü’nde gerçekleşen şenlikte halka seslenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindiği konuşmasında, “Yeni Türkiye'nin Allah'ın izniyle en önemli seçimini yapacağız. Diyorlar ki 'ekmek için Ekmeleddin'. Ekmek için istikrar, istikrar içinde Recep Tayyip Erdoğan. Peki Ekmeleddin? Onu da emekli edin. İnşallah 10 Ağustos'ta sizler en güzelini yapacaksınız. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanı adayımıza gerekli desteği vereceksiniz, buna inanıyorum. Çünkü Bayburt bizden desteğini hiç esirgemedi” dedi. 

        Konuşmasına İslam Coğrafyası’nda yaşanan zulme de değinen Bakan Işık, "Filistin, Suriye, Irak ve Libya'da yani İslam dünyasının her köşesinde çok ciddi sıkıntılar ve katliamlar var. Biz Türkiye olarak elimizden geldiği ölçüde sonuna kadar buna karşı çıkıyoruz. İsrail'in Gazze'de uyguladığı devlet terörüne en net tavır koyan ve dünya gündemine taşıyan Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan oldu. Biz sadece İslam dünyası için değil, bütün insanlık için her ülkede millet iradesi hâkim olsun diyoruz" diye konuştu.

“Bayburt çok kadim bir medeniyete sahip“

         Bayburt’u tarih, kültür ve medeniyet şehri olarak tanıdığını söyleyen Bakan Işık, Bayburt’un sözlü tarihin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

       “Ben kendimi ne kadar Gümüşhaneli sayıyorsam, o kadar da Bayburtlu sayıyorum. Yani Gümüşhane’den kurtulduk demeyin, bizden kurtuluş yok. Sizleri seviyoruz. Sözlü tarihin e önemli merkezlerinden birisi Bayburt’tur. Dede Korkut hikâyelerinin nesilden nesle aktarıldığını çok iyi biliyorum. Bana bir gün ‘Bayburt’ta bir teyze var, peş peşe 3 bin hikâye anlatabiliyor’ demişlerdi. Bakın başka bir yerde böyle bir kültür bulmak mümkün değildir. Bayburt çok kadim bir medeniyete sahip. Hele hele biz biz yapan medeniyetimizin önemli merkezlerinden biridir Bayburt. Dolayısıyla burada olmaktan büyük bir mutluluk duydum.”

“Bayburt adam ihraç eder“

          Bakan Işık, Bayburt’tan övgüyle bahsettiği konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bayburt Türkiye’nin en küçük şehri olarak bilinir. Aslında Bayburt Türkiye’nin nüfusta küçük şehri ama Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri Bayburt’tur.  Şimdi her şehrin ihracat kalemleri vardır, kimi üzüm, kimi makine, kimi tekstil, kimi altın-gümüş ihraç eder ama Bayburt adam yetiştirir adam ihraç eder. Onun için burada kalan insan sayısı az olabilir. Yetiştirdiği insanlar olarak baktığınızda Türkiye’nin en büyük illerinden biridir.”

         Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve davetlilerin katıldığı törende şenlikte emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim eden Bakan Işık ve protokol üyelerine şenlik komitesi tarafından Yoncalı (Orsor) Balı hediye edildi. 

       Ardından sponsorlara plaket takdim etti. Ayçelik Otomotiv Ömer Aydın, Arslan Marin Zeki Arslan, Memoğlu Bau Cengiz Aydın

      Şenliklerde bir konuşma yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın kendisini her yerde Gümüşhane ve Bayburt’un milletvekili olarak tanıttığını söyleyerek, kendisine Bayburt’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

      Vekil Özbek, şenliğe sponsor olan kuruluş ve kişilerden Spor Toto 3. Lig’de mücadele edecek Bayburt Grup Özel İdare Gençlik spor’a da destek olmalarını istedi.