BAYBURTGÜNDEM- Bayburt Kültür ve Yardım Derneği öncülüğünde, Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi'nin değerli işbirliğiyle hayata geçirilen "2027 Bayburt İl Tanıtım Günleri", 1-4 Nisan 2027 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi etkinlik alanında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Memleket Hasreti Millet Bahçesi'nde Son Bulacak

Dört gün sürecek olan bu dev organizasyon, Bayburt'un kültürel mirasını metropolün kalbine taşımak için titiz bir hazırlık sürecinden geçiyor. Etkinlik alanında kurulacak olan stantlarda; il, ilçe ve belde belediyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, yöresel esnaf, Bayburtlu firmalar ve bölgenin yetiştirdiği değerli sanatçılar yer alacak. Ziyaretçiler bir yandan hemşerileriyle buluşup hasret giderme imkanı bulurken, diğer yandan yöresel halk oyunları, sergiler ve konserlerle adeta memleket havasını doyasıya soluyacaklar.

Tanıtım günleri, gastronomi tutkunları için de bir şölen niteliği taşıyacak. Bayburt mutfağının damak çatlatan geleneksel lezzetleri, dünya şehri İstanbul'da hem Bayburtluların hem de tüm İstanbulluların beğenisine sunulacak.

Hedef: Birlik, Beraberlik ve Güçlü Tanıtım

Organizasyonun temel vizyonu; İstanbul'da yaşayan Bayburtlular arasındaki dayanışmayı ve birliği pekiştirmekle sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda şehrin gizli kalmış turizm değerlerini, ekonomik potansiyelini ve el sanatlarını geniş kitlelere tanıtarak Bayburt'un marka değerini yükseltmek hedefleniyor.

Başkan Durmuş'tan İstanbul'a Açık Davet

Çalışmaların büyük bir heyecanla başladığını belirten Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş, İstanbul’da yaşayan tüm hemşerilerini ve kültür sanat dostlarını bu büyük buluşmaya davet etti. Başkan Durmuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bayburt’umuzun kadim değerlerini, tarih kokan kültürel mirasını, eşsiz yöresel lezzetlerini ve giderek büyüyen ekonomik potansiyelini dünya metropolü İstanbul’da en layık olduğu şekliyle tanıtmak için kollarımızı sıvadık. Amacımız sadece memleketimizi anlatmak değil, gurbet ile sıla arasında sarsılmaz bir köprü kurarak birliğimizi ve beraberliğimizi perçinlemektir. 1-4 Nisan tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde oluşturacağımız o sıcak memleket atmosferine tüm hemşerilerimizi ve İstanbullu dostlarımızı bekliyoruz."

Baharın gelişiyle birlikte İstanbullulara unutulmaz bir kültürel deneyim yaşatacak olan 2027 Bayburt İl Tanıtım Günleri'nin, yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.