Ramazan’ın kalbi olan bu gecede başta Gazze olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki zulme maruz kalan Müslümanlar için dua çağrısında bulunan Belediye Başkanı Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere yüce kitabımız Kur`an-ı Kerim, ilâhî kudretin ve rahmetin çokça tecelli ettiği bu müstesna gecede indirilmeye başlandı. Kur'an-ı Kerim'de, “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır” mealindeki ayetle, bu gecenin bir ömre bedel eşsiz fırsatlarla dolu olduğuna işaret edilmektedir. Sonsuz mükâfatların sunulduğu bu gece, insanlık âlemi için birer kurtuluş, rahmet, mağfiret ve bağışlanma vesilesidir.

Allah’ın rahmeti ve bereketinin yeryüzüne tecelli edeceği bu gecede, başta Gazze olmak üzere Doğu Türkistan, Suriye, Mısır, Myanmar, Arakan ve tüm İslam coğrafyasında zulme maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim.  Cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve içerisinde bin aydan daha hayırlı olduğu vurgulanan Kadir Gecesi’ne ulaşmadan insanlık dışı vahşet ve katliamlar altında şahadet şerbetini içen şehitlerimiz için dua edelim.  İnsanlığın yüz karası katliamlarda anne ve babalarını kaybeden çocukların, ailelerini kaybeden kardeşlerimizin refahı için dua edelim. İslam düşmanı katliamcıların yok olması için de Yüce Allah`a dualar edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet ve merhamet kapılarının sonsuza kadar açıldığı, duaların kabul olduğu bu mübarek gecenin bereketinden nasiplenmeyi Rabbim cümlemize nasip etsin. Bu mübarek gecenin ufkumuzu ve gönül dünyamızı ebediyen aydınlatması temennisiyle Kadir Gecesi’nin milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa iyilikler ve güzellikler getirmesini diliyorum.”