Haşim Şentürk, MHP İl Başkanı Suat Doğan,MYK Üyesi Bekir Kasap,MHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım,MHP Aydıntepe İlçe Başkanı Sinan Birgül  ve partililerle Bayburt Adliyesi'ne gelerek mazbatasını İl Seçim Müdürü İlhan Kavalcıoğlu'ndan aldı.

Partililerle birlikte Aydıntepe Belediyesine giden Şentürk, Başkanlık  Makamına  çıkarak, 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından geçici olarak Belediye Başkanlığını yürüten Saffet Yazıcı'dan görevi devraldı.

Aydıntepe halkı sağduyu göstererek ve kendisine yakışanı yaparak  bu göreve tayin ettiğini belirten Şentürk, "İnşallah bundan sonra ben de Aydıntepe halkını ayrım yapmadan, herkesin hakkını kendine iade edeceğime bu makamda söz veriyorum. Cenabı Allah inşallah bizleri utandırmasın. Aydıntepe  insanları ile el ele kol kola vererek inşallah burayı daha  ileriye,yaşanabilir bir ilçeye  götüreceğiz. Bu sonucun Ülkemize,İlimize ve İlçemize hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden diliyorum" dedi.

MHP İl Başkanı Suat Doğan ise Haşim Şentürk'ün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ilkeleri doğrultusunda Belediye Başkan Adayı olduğunu ifade ederek,   "Haşim Şentürk artık belediye başkanı seçildi. Ben de şimdi Haşim Şentürk'ün yakasındaki Milliyetçi Hareket Partisi rozetini alıp, sadece Milliyetçi Hareket Partililerin, MHP'lilerin değil Aydıntepe'de ikamet eden bütün hemşehrilerimizin, oy veren, vermeyen herkesin belediye başkanı olduğunu ve bu doğrultuda da hizmet edeceğini belirtiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yeni Belediye Başkanı Haşim Şentürk, dualar eşliğinde göreve başladı.