İtalya'nın Rimini şehrinde devam 06-14 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda 70 kilo branşında mücadele eden milli sporcu hemşerimizi Fatma Rümeysa Memiş altın madalya kazandı.
Gazetemizin(Bayburtgündem Gazetesi) Sponsoru olduğu Fatma Rümeysa Memişin İtalyada kazandığı Dünya şampiyonluğu bizi ayrıca gururlandırdı.

Ülkemiz şampiyonayı 7 altın, 7 gümüş ve 10 bronz madalyayla bitirerek İtalya’da tarih yazdı. Kick Boks Genç Milli Takımımız şampiyonada toplamda 24 madalya kazandı.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı yaptığı açıklamada "Tam takım halinde katıldığımız Gençler Dünya Şampiyonasına çok umutlu gelmiştik ve Genç Milli Takımımız da bizim umutlarımızı boşa çıkartmadı. Öncelikle madalya alan sporcularım olmak üzere Dünya Şampiyonasında Milletimiz ve Bayrağımız için ter döken bütün sporcularımın alınlarından öpüyorum. Ülkemize 24 Madalya ile dönüyoruz, bu gurur hepimizindir, darısı Büyükler Avrupa Şampiyonalarına. Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonasına katılmamızda sonsuz destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ a, Bakan Yardımcımız Sayın Metin Yılmaz’ a, Müsteşarımız Sayın Faruk Özçelik’ e, Müsteşar Yardımcılarımıza, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’ a ve bizlerden dualarını esirgemeyen ailelerimize ve Yüce Milletimize teşekkür ediyorum, bu gurur tablosunu onlara armağan ediyorum." dedi.

Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun sitesindeki habere göre Rimini’deki şampiyonada madalya alan milli sporcularımız ve sıkletleri ise şöyle:

ALTIN MADALYA

Full contact: Başak Erdem (48 kilo), Nazmiye Tatar (52 kilo), Nagihan Kalyoncu (60 kilo), Elif Aybike Benli (65 kilo), Fatma Rumeysa Memiş (70 Kilo)

Light contact: İlknur Gedik (50 kilo), Selcan Tanrıverdi (+70 kilo)

GÜMÜŞ MADALYA

Full contact: Hülya Taşçı (56 kilo), Fulya Ayçiçek (+70 kilo), Abdulsemi Aysan (60 kilo), İzzet Arabacı (71 kilo), Ömer Koçak (81 kilo), Buğra Tugay Erdoğan (+91 kilo)

Point fighting: Ceren Bingöm (50 kilo)

BRONZ MADALYA

Full contact: Nizam Turan (54 kilo), Savaş Yüksel (51 kilo), Kemal Samet Saldere (86 kilo), Fatih Mehmet Karakuş (91 kilo)

Light contact: Alpay Kılıçoğlu (74 kilo), Alperen Rıza Tanışık (84 kilo), Bünyamin Yaşar Dursun (94 kilo)

Point fighting: Ayşenur Topal (55 kilo), Oktay Çakar (94 kilo), Burak Onlat (+94 kilo)