BAYBURTGÜNDEM- TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 66 puanla ligi 5. bitirerek, play-off mücadelesine katılmaya hak kazanan Bayburt Özel İdarespor'un rakibi lig ikincisi 1461 Trabzon FK ‘ayla  Genç Osman Stadında oynanan ilk maçta 0-0 berabere kalarak umutlarını Trabzon da oynanacak maça bıraktı.

Karşılaşmanın orta hakemliğini Adem Cinek, yardımcılıklarını ise, Mehmet Şengül ve Nurettin Dinçer Demir üstlendi.  Gençosman Stadyumu’nda 6 bin taraftar önünde oynanan karşılaşma seyir zevki açısından zayıf bir maç oldu. 


Taraftarın desteğine rağmen rakip takıma oranla daha etkisiz bir oyun sergileyen Bayburt Özel İdarespor, 90 dakikada 1 kez gole net bir şekilde yaklaştı.  77. dakikada Tayyib Kanarya’nın sağdan ceza sahasına çıkardığı topla altı pasın içerisinde buluşan İlker Sayan pozisyonu gole çeviremedi.  Karşılaşmanın 90 dakikası 0-0 beraberlik ile sonuçlandı.  Karşılaşmanın rövanşı 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 15.00'te Trabzon'da oynanacak.  Öte yandan gruptaki diğer maç ise, Sivas Belediyespor ile Bodrumspor arasındaydı. Sivas'ta oynanan karşılaşma da 0-0 sonuçla tamamlandı.