Dumlupınar: "Sporcularıma artık bir hedef koyabileceğim"
Bayburt Grup A.Ş.’nin vermiş olduğu sponsor desteğinin Bayburt boksunu daha iyi noktalara taşıyacağını söyleyen Türk Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar, 24 Ocak’ta final maçına çıkacak Onur Şipal’in yanı sıra son anda AIBA Pro Boxing Turnuvası’na çağrılan Önder Şipal’in son durumları hakkında da bilgi verdi.
Dumlupınar, şu açıklamayı yaptı:
"Onur Şipal 24 Ocak’ta final oynayacak. 69 kiloda sakat sporcu olunca turnuva devam ederken AIBA’dan Önder Şipal’e de teklif gelmişti. Türkiye Şampiyonası’na katılacağından dolayı kabul etmemişti. Sakatlığı olan Avustralyalı boksörün yerine Önder Şipal yeniden çağrıldı. 24 Ocak’ta da Macar boksörle klasman maçına çıkacak. Onur’un maçı ise final maçı ve kazanırsa hem dünya şampiyonu olacak hem de olimpiyat vizesi alacak. Bu bağlamda son hazırlık maçımızı da yaptık. Bayburt Grup ve Hikmet başkanım her yıl boksa katkı sunuyordu ama bu kez elini taşın altına tam koydu. Onur ve Önder’in sponsorluğunu üstlendi. Hikmet başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sponsorsuzluktan yakınıyorduk artık böyle bir sıkıntımız yok. Hikmet başkanımız bizi daha çok destekleyeceğini söyledi. Sporcularım için çok iyi oldu. Geriden gelen sporcularıma da artık bir hedef koyabileceğim. Başarı olursa destek de var diyeceğim. Abdurrahman ve Hikmet Şentürk başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Çıkmayan sesimizi çıkardınız."
Şentürk: "Futbol takımından daha değerliler"
Bayburt’ta daha çok futbola ağırlık verdiklerini ve Bayburt’un diğer değerlerini ihmal ettiklerini söyleyen Bayburt Grup Koordinatörü Hikmet Şentürk, "Denizde balıklar yüzerken denizin büyüklüğünü bilmezmişler. Biz de Bayburt’ta bunu yaşadık. Futbol takımından daha değerliler. 3. lig neresi, dünya şampiyonluğu neresi. Bunların yaptığını Galatasaray yapıyor" dedi.
Bundan sonra Bayburt boksuna daha çok destek vereceklerini ifade eden Şentürk, şunları söyledi:
"Bayburt’ta boksa daha da ağırlık vereceğiz"
"Abdurraman Şentürk’e bu konuyu açtığımda kendisi bunu bir görev saydı. Futbola çok ağırlık verdik ama bu arada içimizdeki değerleri görememişiz. Bunun için de kendimi bedbaht sayıyorum. Denizde balıklar yüzerken denizin büyüklüğünü bilmezmişler. Biz de Bayburt’ta bunu yaşadık. İnşallah bu kardeşlerimizi çok iyi yerlerde görürüz. Bize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Onur’un final maçını kazanacağı içime doğuyor. Önder’i de daha yükseklerde göreceğiz inşallah. Bayburt’ta boksa daha da ağırlık vereceğiz. Bu arkadaşlarımız her şeye layıklar. Futbol takımından daha değerliler, 3. lig neresi, dünya şampiyonluğu neresi. Bunların yaptığını Galatasaray yapıyor. En önemlisi Bayburt’un tanıtımına da büyük katkı sunuyorlar."