14-17 Mayıs 2015 tarihlerinde oynanan şampiyonanın 1. kademesine 65 ilden 107 takım katıldı. 6’şar takımlı 17 grupta ve 5 takımlı 1 grupta olmak üzere toplam 18 grup merkezinde düzenlenen maçlar, Tekirdağ, Yalova, Düzce, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Denizli, Mersin, Van, Kahramanmaraş, Kayseri, Aksaray, Bartın, Çorum, Ordu ve Trabzon grup merkezlerinde oynandı.

6 takımın yer aldığı Trabzon grubundaki maçlarını namağlup ve gol yemeden lider bitiren temsilcimiz Bayburt Grup Özel İdare spor, 2. kademeye yükseldi. Gruptaki tüm maçlarını kazanarak Türkiye finalleri öncesi 18 takımın mücadele edeceği ikinci kademe maçlarına katılmaya hak kazanan temsilcimiz, 2. kademe müsabakaları sonunda grubunda birinci olduğu takdirde 4 takımın şampiyonluk için mücadele edeceği final müsabakalarına katılacak.

Öte yandan Teknik Direktör Mustafa Tekdemir yönetimindeki takım, bu sezon oynadığı tüm maçları kazanırken futbol otoriterlerinden de tam puan aldı. Bayburt Grup Özel İdare Gençlik spor Futbol Koordinatörü Şükrü Kayalı’nın da, geleceğin profesyonel lig takımı olarak gösterdiği Ul4’ler Türkiye Şampiyonluğu için oldukça iddialı.