Türk Özel Sektör Heyeti olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) organizasyonu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlıyla 5-9 Kasım 2013 tarihlerinde Finlandiya, İsveç ve Polonya’da gerçekleştirilen resmi ziyarete iştirak eden Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak Bayburt’a döndü.

SAYIN BAŞBAKANIMIZA ÇAYKARA TÜNELİ, ACEMİ BİRLİĞİ, TRENYOLU VE HAVAALANI TALEBİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE TALEPLERİMİZİ EN ÜST DÜZEYDE İLETTİK

Eren Birlik kafeteryada toplantı temaslarını değerlendiren Bayburt TSO Başkanı İbrahim Yumak 6 Kasım 2013 Çarşamba günü Helsinki’de Türkiye-Finlandiya İş Forumu, 7 Kasım 2013 Perşembe günü Stockholm’de Türkiye-İsveç İş Forumu ve 8 Kasım 2013 Cuma günü Varşova’da Türkiye-Polonya İş Forumu ve yine 8 Kasım 2013 Cuma günü, Polonya’da TOBB ile Polonya Ticaret Odası arasında bir işbirliği anlaşması törenine katıldığını programın son derece verimli geçtiğini belirtti.

Toplumsal taleplere karşı duyarlı hareket ettiklerini Bayburt TSO tarafından hazırlanan dosyayı Başbakan Erdoğan’a bizzat ilettiğini ifade eden Yumak, "Bayburt adına kaleme aldığımız talep ve önerilerimizi içeren dosyayı sayın Başbakanımıza bizzat arz ettim ve sorunları kendisine bizzat aktardım. Bu meyanda başta acemi birliği, karaçam tüneli ve tren yolu konusu olmak üzere 9 başlıkta sıraladığımız taleplerimiz sayın başbakanımızca alınmış ve ilgili bakanlıklara sevk edilmiştir. Daha önce Kop dağı ve Araklı tünelleri konusunda Milletvekilimiz Sayın Bünyamin Özbek’in öncülüğü ile Odamızca yapılan girişimlerin sonuç alması bu dosyayı hazırlarken bizi motive etti. Milletvekilimiz Özbek’e bu konudaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.  Umuyorum ki bu talep ve önerilerimiz de en üst düzeyde karşılık bulacaktır."dedi.

ÜMİT EDİYORUM YAKIN GELECEKTE TRENYOLU HEVESİMİZ DE GERÇEKLEŞMİŞ OLACAKTIR

Tren yolunda rantabl olarak Erzincan-Bayburt-Of güzergahının aşağı yukarı bir yola girdiğini ifade eden Yumak, " Bunu siyaset kurumumuz ve sivili toplum olarak sıcak takibimiz devam etmektedir. Ümit ediyorum yakın gelecekte tren yolu hevesimiz de gerçekleşmiş olacaktır. "şeklinde konuştu.

BAYBURT YAKIN BİR GELECEKTE BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEKTİR.

Kop ve Araklı tünelleri dahil olmak üzere, tren yolunun Bayburt’tan geçmesi Soğanlı’dan geçecek Karaçam tüneli ve Gümüşhane-Bayburt ortaklığındaki havayolunun hizmete girmesiyle Bayburt’un bir cazibe merkezi olacağını kaydeden Yumak, " Bayburt yakın bir gelecekte bir çekim merkezi haline gelecektir. Çünkü Bayburt’un bir üniversite şehri olmaması işten bile değil. Sayın rektörümüz o manada çok etkin ve yetkin çalışmalar yapmakta. Yerel yönetimlerimiz başta Belediyemiz olmak üzere ciddi çalışmalar içerisinde. Siyaset kurumumuz ciddi çalışmalar içerisinde. Bayburt’un kurtuluşundan biri üniversite şehri olması birisi de şehri turizm şehrine dönüştürmemiz. Aday olursak Bayburt kalesini tam anlamıyla turizme kazandıracağız. Biz elimize geçen her türlü fırsatı Bayburt adına kullanmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz.

TİCARET VE SANAYİ ODA BAŞKANLIĞIMDAN İSTİFA ETMEM ŞU AŞAMADA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Seyahat boyunca Başbakan Erdoğan ile 4 kez görüşme imkânı bulduğunu kaydeden Yumak, " Bu konuda Bayburt’ta şişirme haberler dolaşmaktadır. Başbakan ile olan görüşmelerde Bayburt’un sorunlarının yanı sıra Ak Parti Bayburt Belediye Başkanlığına aday adaylığım gündeme gelmiş olup Ak Partiden aday olabilmek için Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifamın gerekmediği Sayın Başbakanımız tarafından bizzat ifade edilmiştir. Bu konuda Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu 01.12.2013 tarihine kadar istifa kararı Ak Partinin iç hükümlerinden ayrı bir durumdur. Dolayısıyla Ticaret Sanayi Odası Başkanlığından istifa etmem gibi bir durum şu aşamada söz konusu değildir. Şubat ayına kadar Bayburt TSO başkanlığımız devam ediyor. Memleketi idare etmek için sonuna kadar varız. Tarafsız bir anket çalışmasında da fevkalade iyi bir durumdayız. "açıklamasını yaptı.

GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ SEYAHAT ÖZELLİKLE BAYBURT’UN TANITIMINA ÇOK BÜYÜK BİR KATKI SAĞLADI.

Seyahatin Bayburt’un tanıtımına çok büyük katkı kattığını vurgulayan Yumak, "Seyahatimizde Sayın Başbakanımıza ve uçakta birlikte yolculuk yaptığımız bakanlarımız ile diğer misafirlere ikram ettiğimiz Bayburt ürünü olan ballı lokmaların Sayın Başbakanımızca çok beğenilmesi ve temin edilerek uçakta yer alan tüm heyete de dağıtılması ricası üzerine Bayburt’u arayarak girişimci arkadaşım Mehmet Güncan Bey’den rica edip uçak kargo ile ürün istedik ve sayın başbakanımızın rica ettiği gibi uçaktaki tüm bakanlarımıza ve özel sektör heyetine dağıttık. Ben bu noktada inovatif bir yaklaşımla pestil ürünlerine getirdiği bu yeniliğin sahibi Mehmet Güncan kardeşime teşekkür ediyorum. Ürün gerek sayın başbakanımız gerekse de TOBB Başkanımız, bakanlarımız ve diğer tüm katılımcılarca çok büyük bir beğeni ile karşılandı ve Bayburt’umuzun tanıtımına büyük katkı sağladı. "diye konuştu.

ADAYLIĞIMIN MEMLEKETİME VE İNSANIMIZA BELEDİYECİLİK ALANINDA HİZMET İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM..

Yumak açıklamasını şöyle tamamladı: "Ben bu vesile ile Sayın Başbakanımız, değerli bakanlarımız ve TOBB Başkanımız ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ziyareti ve ikili görüşmelerin Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı olarak çıktığımız bu yolda memleketimize ve milletimize hizmet etme noktasında hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ve umuyorum ki Bayburt’umuzu el ele ve gönül birliği içerisinde çok farklı noktalara taşıma fırsatına erişiriz. "