Kalkınma Bakanı Yılmaz DOKAP toplantısının ardından beraberindeki heyetle birlikte partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Kalkınma Bakanı Yılmaz,  Bayburt’un hem Doğu Karadeniz hem de Doğu Anadolu bölgeleriyle bağlantılı olduğunu ifade ederek hem DOKAP’ DAN hem de Doğu Anadolu Projesi (DAP) programlarından yararlanabildiğini söyledi. Bayburt’un daha önce DOKAP projesi içerisinde yer aldığı için DAP hayvancılık desteklerinden çıkarılmasının düşünüldüğünü ifade eden Cevdet Yılmaz, “Hem Bayburt hem de Gümüşhane Milletvekillerimizin burada çok güzel çalışmaları oldu ve bugün her iki projeden de yararlanabiliyorlar. Bu konuda bize geldiler, bu konunun ısrarla takipçisi oldular ve biz de hep birlikte hem Bayburt’u hem de Gümüşhane’yi bu projelerimizin içerisine dâhil ettik.” dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli değerlere sahip bir bölge olduğunu ifade eden Kalkınma Bakanı Yılmaz, bölge tabiatının son derece güzel olduğunu belirtti. Bölgenin tarihi ve kültürel açıdan da birçok zenginlik içerdiğini kaydeden Bakan Yılmaz, “İnsanlarında güzel hasletler olan bir bölgemiz. Manevi olarak insanların bulunduğu bir bölge. Dolayısıyla bu bölgelerimize biz, ne nüfuslarına, ne de coğrafi şartlarına bakmadan ciddi anlamda destek oluyoruz, yatırım yapıyoruz. Cumhuriyetin hiçbir döneminde yapılmadığı kadar bu dönem buraya yatırım yaptık.”  şeklinde konuştu.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgede halen birçok yatırımın devam ettiğini dile getirerek,  STK temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve Bayburt için neler yapılabilir bunları değerlendirdiklerini kaydetti. Bu toplantıların son derece verimli geçtiğini belirten Bakan Yılmaz, “Bu toplantıları dikkate alarak, geleceğe yönelik beş yıllık yeni eylem planları hazırlıyoruz. Hangi konulara yoğunlaşalım, hangi önceliklere göre yatırım yapalım bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Bugünkü toplantımızda bu çalışmalarımıza ışık tutacak.” ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz, Bayburt’a 5 Milyon TL’lik bir kaynakla beraber geldiklerini kaydederek Bayburt-Gümüşhane-Trabzon illerini de içerisine alan Yeşil Yol Turizm planı çalışmalarının da kısa süre içerisinde başlayacağını ifade etti. Diğer yandan Bayburt Üniversitesi için Kalkınma Bakanlığı tarafından bu yıl için 15 Milyon TL’lik bir tutarın yatırım programına alındığını bildiren Bakan Cevdet Yılmaz, bu desteklerin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini vurguladı.  
Bakan Yılmaz konuşmasına Belediyelere verdikleri destekleri açıklayarak devam ederek, bu yatırımların devam etmesinin istikrarın korunmasına bağlı olduğunu söyledi.
Konuşmasının devamında AK Parti’nin ülke çapında yaptığı çalışmalardan bahseden Yılmaz, “AK Parti Türkiye’yi farklı bir yere getirdiği gibi, Bayburt’u da farklı bir yere getirdi.  Bayburt yavaş yavaş kritik bir eşiğe yaklaşıyor. Kalkınma dediğimiz şey, suyun kaynamasına benzer. Isıtırsınız, ısıtırsınız neden bir şey olmuyor diye düşünürsünüz. Ama bir noktadan sonra bir kırılma olur. Ve o kritik eşiği aştıktan sonra, hızlı bir şekilde kalkınma başlar. Biz şimdi o noktaya doğru yaklaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Bakan Yılmaz, yapılan yatırımların kendini kısa sürede göstermeye başlayacağını belirterek sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “ Ulaşımın gelişmesiyle Trabzon’da arsa bulamayan yatırımcı, yatırımını gelip buralarda yapacak. Daha fazla istihdam oluşacak, zamanla burada nüfusun arttığını göreceğiz.”
Cevdet Yılmaz konuşmasının son bölümlerinde sözü 2014 yılının Mart ayı içerisinde yapılacak yerel seçimlere getirdi. Yerel seçimlerin seçimlerim kritik bir döneme denk geldiğini ifade ederek, yapılacak bu seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidişte önemli bir basamak olduğunun altını çizdi.
Bakan Yılmaz, kendi memleketi Bingöl’ünde küçük bir yer olduğunu dile getirerek nüfusun az olduğu bölgelerde ikili ilişkiler nedeniyle yerel seçimlerin çok zor geçtiğini söyledi. 2014’te yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz konuşmasını şu sözlerle noktaladı, “Türkiye’nin 30 yıllık geleceğini bu yerel seçimler belirleyecek. AK Parti’nin gücünü daha önceki seçimlerden biliyoruz. Bu gücümüzü bu yerel seçimlerde de daha güçlü gösterirsek bu hem Bayburt hem de Türkiye için çok daha fazla hayırlara vesile olacaktır.”