MHP her konuda olduğu gibi ülke menfaatlerini partisinin üstünde görmüş ve bu sorunun Kürt sorunu değil bir terör sorunu olduğunu söyleyerek Kürt kökenli vatandaşlardan oy devşirmeye çalışan AKP zihniyetinden farklı olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Ülke ekonomisi; yandaş basın ve AKP şakşakçıları tarafından parlatılıp halkımıza sorun yokmuş gibi gösterilse de bu gün dünyanın en pahalı benzinini ne yazık ki bizim ülkemiz kullanmaktadır. AKP nin Barzani ile gurur duyduğu kongre akşamında son dakikada verilen doğal gaz zam haberiyle son 4 ayda doğalgaza tam %30 oranında zam yapılmıştır. Çiftçinin feryadı AKP tarafından duyulmamakta ve suni gündemlerle sürekli halkımızın dikkatini ve hassasiyetlerini manipüle etmektedirler.

İktidara geldiğinden beri dış politikada komşularla sıfır sorun diyen sayın başbakan daha düne kadar Suriye lideriyle ortaklaşa bakanlar kurulu toplayan, ailece görüşen, kardeşim diye hitap ettiği kişiye savaş açmış, bu gün dış politikada izlediği basiretsiz ve tutarsız politikalarla ülkemizi savaşın eşiğine sürüklemiştir.

AKP nin bu politikaları kendisine oy veren seçmenleri bile mutsuz, pişman ve yarınından endişeli bir duruma sürüklemiştir.

AKP iktidarının Bayburt ölçeğinde yapmış olduğu hizmet ve politikalar ise tam bir hayal kırıklığıdır 10 yıldır iktidar olan ve Bayburt halkının oyunu alan AKP burada her zaman Bayburtlu hemşerimin oyunu çantada keklik görmüştür. İktidar partisi belediyesi yapmış olduğu hizmetlerde mutlaka halkın faydasına ve refahına yönelik çalışmaları da olmuştur. Ancak bu hizmetler yapılması gereken ve Bayburt halkının hak ettiği hizmetlerin çok, çok altındadır yani bir lütuf değildir hakkımızdır.

 Örneğin ilkbahar aylarında caddelerin ve asfaltların ne hale geldiğini unutmuş değiliz bu yaşananlarda alt yapının ne kadar sorunlu olduğunu ve alt yapısı bitmeden alelacele plansız, üstünkörü, işinin ehli olmayan insanlar tarafından sırf makyaj olsun diye kaldırımların yenilenmesi ve asfaltlama yapılmak suretiyle halkımızın gözü boyanmıştır.

 Keza başka belediyelerden ve şahıslardan alınan yardımlarla yapılan hizmetler abartılarak ve gereğinden fazla önemli gösterilmektedirler. Oysa proje üretebilseler hem iller bankasından hem de diğer kaynaklardan hatırı sayılır paralar alarak bir yürüyüş yolunu yapabilirlerdi Bayburt’umuzun çeşitli yerlerine verilen şahıs isimleriyle Bayburtlunun gönlünü yaralamamış olurlardı. Yapamadıkları hizmetlerin mahcubiyetini başkalarının adını vererek ört bas etmektedirler. Yıllardır halkımızın geçtiği ve isminin CEMİYET köprüsü olarak bilinen asırlık tarihi olan köprümüz birkaç ton demire peşkeş çekilerek ismi değiştirilmiş ve Erzincan köprüsü ismini almıştır. Bizim Erzincan halkıyla da Erzincan ismiyle de hiçbir problemimiz olamaz ve olmadı da ama AKP zihniyetinin her konuda olduğu gibi ne olmuş ki, ne olacak ki, ben yaptım oldu tavrı yine fütursuzca sergilenmiştir. Yanlıştan dönülmesi ni ve eğer illa da bir isim değişikliği söz konusu ise yakın zamanda terör belasına kurban verdiğimiz hemşerimiz şehit İdris KARAKAŞOĞLU kardeşimizin isminin bu köprüye verilmesini kamuoyu önünde teklif ediyoruz.

Yine Bayburt’ta yapılan bazı yatırımların, örneğin Erzurum Trabzon yolunda yapılan kavşak çalışmasının karayolları ve yüklenici firma nın yaptığı ve belediyenin hiç bir katkısı yokken, belediyenin bir hizmeti olarak gösterilmesi ve Sayın Belediye başkanının kavşak çalışması resminin önüne kendi fotoğrafını koyarak billboardlara çıkmasıda düşündürücüdür.

Yapılan elle tutulur hiçbir hizmet yokken, yani kamulaştırılmış ve otopark haline getirilmiş bir alan ortada yokken sıfır yatırım yapmadan caddelere parkomatlar koyup insanları rahatsız edici şekilde park parası toplanması ve buna bağlı olarak araç sahiplerinin ara sokaklara araçlarını park etmesi nedeniyle oluşan bir trafik keşmekeşliği hepimizin malumudur.

 

      Biz bu saatten sonra gerek ülke ölçeğinde gerekse yerel yönetimde halkımızın beklentilerine yönelik yapıcı muhalefet anlayışımızı sürdüreceğimizi ve halkımızın yanında olacağımızı kamuoyuna duyururuz dedi.