Akbaş konuşmasında:
Sayın il başkanım, partimizin kıymetli yöneticileri, değerli yol arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler; Bu gün tarihi bir ana tanıklık eden siz değerli tüm dostları saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

       Eski tarz siyasetin sona erdiği, insan ve hizmet merkezli yeni tarz siyasetin sayfalarının aralandığı Türkiye siyasetinin ve yerel siyasi yapılanmanın iç içe girdiği bu dönemde artık yeni şeyler söylemek lazım geldiği inancıyla adaylığımı tüm sevenlerim ve kamuoyu önünde açıklıyorum.

      Şirin Bayburt’umuza ve güzel ülkemize hizmet etmek için 14 yıl önce çocuk yaşta çıkmış olduğum bu siyasi yolda tarihe damga vurmuş birçok siyasetçiyle beraber çalıştım. Bu süre içerisinde iyi bir siyasi birikim ve kayda değer kazanımlar elde ettim. Çok şanslıydım ki Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamıza talebelik yaptım. Ardından Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’nın vermiş olduğu enerjiyle karşınızda bulunmaktayım.

      Doğduğum, Yaşamaktan büyük keyif aldığım, doğasını sevdiğim, havasını kokladığım bu memlekette, bu güne kadar hizmet eden, hizmet etmeye gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla anıyorum.
     Yapacağımız, geçmişi yermeden, enkaz devraldık siyaseti yapmadan, geleceğe bakmaktır. Bunu yaparken de öncelikleri planlamak projelendirmek ve uygulamaktır. Artık moderin yönetim ve organizasyon anlayışlarında bir düşüncenin değer kazanabilmesi, fikirlerin projelendirilmesi ile ilgilidir. Hamaset sadece hislere yönelik söylemler toplumsal karşılığı olmayan ifadeler olarak kalmaktadır. İddiamız odur ki adaylığımızla birlikte yerel siyasette fikrin projelendirilmesi ve bir şehrin çehresinin nasıl değiştirileceğinin ispatıdır. Bu iddia siyasette var olma nedenimizdir. Ülkemiz bu kadar hızla kalkınırken Bayburt’umuzun da kalkınmasını hızla sağlamamız gerektiğini düşünüyor ve bunu siz yürekli arkadaşlarımla gerçekleştireceğime inanıyorum.

    Siyaset yerel de başlar söylemiyle yerelde devrim yapmış eski İstanbul belediye başkanı başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, yerel yönetimlerin demokrasinin kılcal damarı olduğunu sık sık vurgulamış buda bize en büyük örnek ve ilham kaynağı olmuştur.

   

     Partimizin “Ak Belediyeler, Marka Şehirler” sloganına layık olmak için kolları sıvamış ve bu uğurda 17 büyük proje hazırlamış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Bayburt gerçekten Projelerimizle değişecektir.

 

    Hazreti Mevlana da diyor ki; “Testinin içinde ne varsa, dışına o sızar.” “Gül düşünür gülistan olursun, diken düşünür dikenlik olursun.” İşte bizim yolumuzu bu büyük insanlar aydınlatıyor. Bize bu büyük zatların, bu gönül insanlarının tavsiyeleri yol gösteriyor. Biz bu millete efendi olmaya değil, biz bu millete hizmetkâr olmaya geldik. Biz Koltuktan güç almaya değil güç katmaya geldik

     Bugün AK yürekler olarak bu ülkenin kutlu yürüyüşünde Türkiye gençliği adına bir kez daha “biz de varız” diyoruz.  Farklı ideolojilere sahip olmak, farklı bir etnik aidiyeti olmak, farklı bir kültürün veya farklı bir inancın içerisinden gelmek asla bir çatışma veya kavga unsuru değildir.

    Zira bize ne durmak, ne de yorulmak yakışır; bize çalışmak yakışır. Hz. Mevlana “Yerinde sayanlar yürüyenlerden çok patırtı eder” diyor. Biz asla yerinde sayanlardan olmayacağız.

      Üstad Necip Fazıl’ın Dediği Gibi “Devler Gibi Eser vermek İçin Karıncalar Gibi Çalışmak gerekir”. Karıncalar gibi çalışacağıma söz veriyorum.

     Amacımız Milletimizin duasını Allahın rızasını kazanmaktır.

     Bu duygu ve temennilerle sözlerime son verirken hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor muhabbetimizin, sevdamızın, dostluğumuzun ve kardeşliğimizin daim olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Allaha emanet olun sağ olun var olun.