Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan OKUTMUŞ '' Malumunuz üç yıldır yoğun bir tempoda çalışmaktayız. Gerek eğitim alanında, gerek sosyal faaliyetler ve sorumluluk projeleri çerçevesinde her günümüz dolu dolu geçiriyor. Şöyle ki Ülkü Ocakları olarak boş gecen hiç bir haftamız yok. Seminerler, konferanslar, toplantı ve istişareler, ilçe ve belde çalışmaları derken hasbıhal olacağımız saatler sınırlanıyor. Bu sebepten planlanan veya henüz listeye alınmamış ve yapılması gereken faaliyetler açısından istişarelerimiz eksik kalabiliyor. Bundan dolayı hayata geçireceğimiz bu proje ile hem çalışmaların elbirliği ile yapılması hedeflenmekte, hem de ortak aklın Ocaklarımızdaki projelere dâhil olması sağlanacaktır. İnandığımız değerler noktasında da istişarelerin sünnet olduğunu da benimsenmiş kişiler olarak bu vesile ile de bir vecibemizi yerine getirmiş olacağız.                                                                                                                                        

Bu yol ile 3 gün boyunca yuvamızda genç, ihtiyar, ülkücü veya değil,  kadın, erkek, tüm Bayburt halkımızı, Gönüldaşlarımızı ve Üniversite Öğrencilerimizi ağırlayacak, kendilerinin fikirlerini alıp, ikramlarımızı sunacağız. Görüşmelerin bire bir olma sebebi ise insanların rahatlıkla görüşlerini ifade etmelerini sağlamaktır.                                                                                                                                                                                    

Bu vesile ile fikri, önerisi, eleştirisi olan tüm hemşeri ve gönüldaşlarımızı bir çay içmeye yuvamıza davet ediyorum''. dedi                                                                                                                                                                                

Yapılan açıklamada Üniversite, ortaöğretim,  sosyal Faaliyetler masa başkanlarının da aynı günlerde Ülkü Ocaklarının da olacağını. İsteyen vatandaşlarımızın konu ve alanlarına göre masa başkanları ile de görüşmeleri sağlanacaktır.