Vakıftaki  toplantının ilk konuşmasını Bayburt Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu yaptı.Kavcıoğlu konuşmasında Bayburt vakfının çalışmalı hakkında bilgi verdi ve güncel konulara değindi.Dr. Şahap Kavcıoğlu daha sonra sözü Vakfın konuğu Süleyman soyluya verdi.

 Ak parti genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu Bayburt vakfındaki konuşmasında :

Kendilerini Bayburt Vakfında Bayburtlularla buluşturan Vakıf yetkililerine teşekkür ederek, Türkiye’nin Demokraside geldiği noktayı anlattı.Ekonomiden Siyasetin yapılabilirliğine,Menderesten Tayyip Erdoğana  Türkiyede nelerin değiştiğini anlattı.

Çözüm sürecine de değinen Soylu Türkiye’nin zenginliklerinden ve stratejik konumundan bahsederek Bu milletin Avrupa’yla makası kapatmaya başladığını Ekonomik olarak zenginleştiğimizi ifade eden soylu Türkiye’nin  eğitimde geldiği noktaya da vurgu yapı ve her geçen gün  gücüne güç kattığını söyledi.

Ülkemizde sağ sol çatışmalarının suni olarak milleti getirdiği noktayı anlatan Soylu bu günde Türk Kürt diye milleti karşı karşıya getirdiler dedi.Çözüm süreciyle Türk Kürt gerginliğinin de suni olarak gündemimize getirildiğini göreceğiz dedi.