Saadet Partisi Bayburt Belediye Başkan adayını açıkladı. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Bayburt ve Arpalı belediye başkan adaylarını tanıtan Saadet Partisi'nin aday tanıtım toplantısı, gövde gösterisine dönüştü.

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda başkan adaylarını kamuoyuna tanıtan Saadet Partisi, Bayburt Belediye Başkan Adayı Fatih Burak’ı ve Arpalı Belediye Başkan Adayı Yener Terzi’yi açıkladı.

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Bayburt eski Milletvekili Suat Pamukçu, ve başkan adaylarının hazır bulunduğu toplantıya partililer yoğun ilgi gösterdi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur yaptı.

Konuşmasında, Milli Görüş’ün belediyecilik alanındaki başarılarına tüm Türkiye’nin şahit olduğunu belirten Temur, “Biz bu seçimlerde başbakan, milletvekili, parti seçmeyeceğiz. Bu seçimlerde bu şehri idare edecek olan belediye başkanını seçeceğiz. 10 yıldır insanımıza sürekli vurgulanan ‘eğer belediye iktidar partisinden olursa hizmet gelir’ propagandası bütün Türkiye’de yapıldı. Halbuki belediyenin iller bankasından almış olduğu para ve bütçe bellidir. Sadece üretken bir başkan yeni istihdamlar, faaliyetler oluşturarak çalışabilir. Eğer biz Bayburt’a hizmet görmek istiyorsak muhalif bir belediyenin Bayburt’a gelmesi lazım. Sayın başbakanımız Diyarbakır’a gitti. BDP’li belediye başkanının olduğu Diyarbakır’da bin 300 adet tesisin açılışını yaptı. Hafta sonu Trakya’da yine aynı şekilde trilyonluk tesislerin açılışını yaptı. Eğer Saadet Partisi Bayburt Belediyesi’ni alırsa öyle inanıyoruz ki sayın başbakanımız 2019 yılında Bayburt’u tekrar kazanmak için gerekli olan bütün yatırımları Bayburt’a yapacaktır” dedi.

Temur, “Sıradan bir kardeşimizi kaldırsak Bayburt’umuzun sorunlarını tek tek sayar. Biz belediyeyi aldığımızda 3 temel ilkemiz olacak. Bayburt Belediyesi’nin 1 kuruşunu heba etmeyeceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını da ister yandaş, ister yoldaş olsun asla yedirtmeyeceğiz. Yapacağımız bütün hizmetlerin temelini önce ahlak ve maneviyat oluşturacak” şeklinde konuştu. Partisinin belediye başkan adayını belirlerken vatandaşlarla istişare yaptıklarını söyleyen Temur, “Vatandaşlarımızla istişareler sonucu adayımızı belirledik. Halkımızın istekleri var. Birincisi belediye başkanı adayının Bayburtlu olması ve Bayburt’ta yaşıyor olması. İkincisi esnaf olması, ticari mantıkla belediye yönetilirse başarılı olabilir.  Üçüncüsü ise belediyeciliği biliyor olması. Bizim belediye başkan adayımız 2 dönemdir meclis başkanlığı yapan bir isim ve belediyeciliği yakinen bilmektedir. Dördüncü teşkilatçı olması, beşincisi ise herkes tarafından sevilen ve herkesi kucaklayan bir olması. İstişareler neticesinde genel merkezimizin ve teşkilatın onayı ile diğer aday adaylarımızın mutabakatı ile kişiliği saygınlığı ve yaşantısı ile bizlere örnek olan 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran Fatih Burak abimizi belediye başkan adayı olarak belirledik. 1989 yılında Bayburt’ta 4. partiydik, 1994 yılında belediyeyi kazandık. Bugünse birlik ve beraberlik bakımından heyecan bakımından ve hedefe kilitlenme bakımından Bayburt’un birinci partisiyiz. İnşallah bugün startı veriyoruz. Bütün teşkilat mensuplarımız sahaya inecek. Ve inşallah 30 Mart’ta Saadet zaferini hep birlikte kutlayacağız.” dedi.

Programda Bayburt eski Milletvekili Suat Pamukçu da konuştu. 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerin Bayburt’ta Saadet Partisi’nin zaferiyle sonuçlanacağını söyleyen Pamukçu, “Bayburt’un meseleleri var, bilmeyen yok. Bir tanesi su. Ben bu suyu içemiyorum. Kaç senedir bunlar belediyede? 10 yıldır. Bir içme suyunu bile temizleyememişsiniz. Hangi yüzle gelip bir daha oy istiyorsunuz? Milli görüş bu işi çözer. Niye çözebiliyor musunuz? Cennet mekan hocamızın bir lafı, ‘Milli Görüş tekeden süt çıkarır” Onun için Bayburt 30 Mart’ta gerekeni yapacak. Ve en güzel hizmetlerine kavuşacak. Bir yerlere de en güzel dersi verecek. Biz size belediye başkan adayı değil pırlanta tanıtıyoruz. Bu coşku 30 gün boyunca bir gram bile kaybolmadan sürecek ve bu iş bitecek inşallah” şeklinde konuştu.

BURAK, BÜYÜK COŞKUYLA KARŞILANDI

Partililerin ardından kürsüye çağrılan ve “Mücahit Fatih” ve “İşte ordu işte komutan” sloganları ile sahneye çıkan Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Fatih Burak, yoğun alkışlarla kürsüye geldi. Partililerin büyük coşkusu karşısında heyecanlandığı gözlenen Fatih Burak yaptığı konuşmada hedeflerini anlattı. Burak, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Genel merkezimiz, il ve ilçe başkanlıklarımız, kadın kollarımız, Bayburt’umuzun manevi önderleri 2.5 aylık bir süre içerisinde yapılan toplantı ve istişareler sonucu bu görevi bize tevdi ettiler. Görev istenmez verilir anlayışıyla gönülden inanmış bir kardeşiniz olarak hiçbir tereddüt göstermeden bu ağır ve manalı emaneti aldım. Milli Görüş, bir sevdanın adıdır. Milli görüş yitik medeniyetimizin yeniden ihyasıdır. Milli Görüş, mazlumların gözyaşını silmenin adıdır. Milli Görüş, gücün değil hakkın yanında yer almaktır.  Milli Görüş, Kudüs ağlarken Selahaddin Eyyubi olmaktır. Milli Görüş, Ayasofya mahzunken Sultan Fatih olmaktır. Milli Görüş, ümmet ağlarken, Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmaktır."

"BELEDİYEMİZİN KAPISI HERKESE AÇIK OLACAK"

“1983 yılında Refah Partisi ile başlayan siyasi hayatıma daha sonra Fazilet Partisi İlçe Başkanlığı, Fazilet Patisi belediye meclis üyeliği, Saadet Partisi belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundum. 30 yılı aşkın bir süredir Bayburt’umuzda ticaretle uğraşmaktayım. Bayburt’umuzun huzur ve refahı için hazırlamış olduğumuz projelerimizi bundan sonraki dönemlerde yapacağımız toplantılarda sizlere arz edeceğiz. Tüm projelerimizde öncelikle hedefimiz Bayburt’umuza katkı sağlayacak projeler olacaktır. Size kısım kısım sunacağımız projelerde hiç şüpheniz olmasın ki parti rozetimizi çıkaracağız. Herkese aynı değeri vereceğiz. Halkımızla istişare içerisinde olarak, insan odaklı siyaset anlayışı getireceğiz. Gizli işler kapalı kapılar arkasında olur, seçenle seçilen arasında hangi gizli iş olur anlayışıyla belediyemizin kapısını herkese sonuna kadar açacağız. Bu değerler çerçevesinden konuşmamın bu bölümünde Bayburt’a hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Geçtiğimiz dönemlerde kendisiyle çalışma imkanı bulduğum samimi gayretlerinden dolayı takdir ettiğim sayın Hacı Ali Polat beyefendiye hayatının bundan sonraki döneminde üstün başarılar diliyorum. Çıkmış olduğumuz bu yolda siz değerli dava arkadaşlarımın üstün gayretiyle hedefe ulaşacağımdan zerre kadar şüphemiz yoktur. Unutmayın ki zafer inananlarındır ve zafer yakındır”

ARPALI’DAN YENER TERZİ YARIŞACAK

Toplantıda Arpalı beldesinin belediye başkan adayı da açıklandı. AK Parti ve MHP’nin iddialı olduğu beldede belediye başkanlığı için aday gösterilen AK Parti’den Şadi Terzi ve MHP’den Aydın Irmak’a karşı Saadet Partisi'nden Yener Terzi başkan adayı olarak gösterildi.

Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın slayt gösterisinin sunulduğu toplantıda, salonda bulunan bütün partililer tarafından Rabia işareti eşliğinde Milli Görüş yemini edildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Bayburt eski Milletvekili Bahattin Elçi ve SP Genel Merkez İl Koordinatörü Temel Akdağoğlu’nun da mesajları okunduğu toplantı, İl Başkanı Osman Nuri Temur’un tekrar kürsüye gelip yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.

Öte yandan Bayburt ve Arpalı belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtan Saadet Partisi’nin Aydıntepe, Demirözü ve Gökçedere belediye başkan adaylarının ise 25 Aralık’ta açıklanacağı belirtildi.
Kaynak :Bayburt Postası Gazetesi