Harun Kurt İstanbulda Bayburt Sivil toplum kuruluşlarını ,Derneklerimizi ziyaret ederek Bayburtlu Hemşerilerimizle görüş alışverişinde bulundu.

1978 Avusturya’nın Feldkich şehrinde doğan Harun Kurt, İlkadım Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Samsun’un İlkadım ilçesinde tamamlayan Kurt, yükseköğrenimini Samsun ondokuz Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı bölümünde yaptı. Almanya Rostock Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğin de okuyan Kurt, Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Fatih Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Bilgisayar Mühendisi Yüksek Lisans (ingilizce) tezini tamamlayarak Yüksek Bilgisayar Mühendisi ünvanını aldı.

Refah Partisi döneminde Kadifekale mahalle teşkilatın da görev yapan Kurt, İlkadım Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı görevinde de bulundu. Fazilet partisi merkez ilçe Yönetim Kurulu üyeliği, Gençlik kolları Başkanlığı görevini yürüttü. HAS Parti İstanbul Beylikdüzü kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. İstanbul Esenler Belediyesinde Bilgi Teknolojileri Network Güvenliği, Yazılım ve Arge Şefliği yaptı. Özel sektör de 2 E-ticaret sitesi Proje yöneticiliğinde bulundu. İstanbul mahkemelerinde bilişim teknolojileri ve bilgi güvenliği alanlarında bilirkişilik yaptı.

Harun Kurt Kimdir

Bayburt(Danzut) Darıca lı Hemşerimiz Harun Kurt 1978 Avusturya doğumlu İlkadım Merkez Gürgendağ köy nüfusuna kayıtlı, Kadifekale mahallesinde ikamet etmekte.İlkokulu Karadeniz, Orta ve Lise tahsilini 50. Yıl lisesinde tamamladı.

Yüksek öğrenimini Samsun 19 MAYIS Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı bölümünde yaptı. Almanya Rostock Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğin de okudu. Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Fatih Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Bilgisayar Mühendisi Yüksek Lisans (ingilizce) tezini tamamlayarak Bilgisayar Yüksek Mühendisi unvanını aldı.

Refah partisi Kadifekale mahalle teşkilatın da görev yaptı, İlkadım Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 Seçim karargâhı sekreterliği yaptı. Fazilet partisi merkez ilçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Gençlik kolları Başkanlığı görevini yürüttü. HAS parti İstanbul Beylikdüzü kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

İstanbul Esenler Belediyesinde Bilgi Teknolojileri Network Güvenliği, Yazılım ve Arge Şefliği yaptı. Özel sektör de 2 E-ticaret sitesi Proje yöneticiliğinde bulundu. İstanbul mahkemelerinde bilişim suçları ve bilgi güvenliği alanlarında bilirkişilik yapmakta.

Samsun’da Karteksan Müh. ve Eğitim, Teknik Servis Müdürlüğü yaptı. 2011 yılında vatanî görevini tamamladı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Gelişime açık, uyumlu, dışa dönük, öz disiplinli, duygusal açıdan dayanıklı bir kişiliğe sahiptir. İş hayatına da özel sektörde bir holding bünyesinde Bilgi Sistemleri ve Network Yöneticisi olarak devam etmektedir.