Muharrem ayının onuncu gününe aşure günü denilmiş ve insanlık tarihindeki

Peygamberlerin hayatlarında vuku bulan (Hz. Adem (as.)ıntevbesininkabulu, Hz. İbrahim as.’ınNemrut’un ateşinden kurtulmaları, Hz. İsa (as.)ın doğumu ve semaya yükseltilmesi, Hz. Nuh as.’ın tufandan kurtuluşu gibi bir kısım hadiselerin bu güne tekabül etmesi, aşure gününe kutsiyet atfetmiştir.

 

Ve ayrıca muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbelayı hatırlatan aydır.

Kerbela; Allah Resulu(S.A.V) “Cennet gençlerinin efendileri” sözüyle taltif ettiği, Hz. Ali ve

Hz. Fatıma’nın iki ciğer parelerinden biri Hz. Hüseyin Efendimizin ve yetmişten fazla mü‘minin şehit edildiği yerdir.

 

KIYMETLİ BAYBURT’LU KARDEŞLERİM!

 

Asırlardır yüreğimizi sızlatan bağırlarımızı yakan bu elim hadise, Efendimizi ve onun

Ehl-i Beytini seven başta milletimiz olmak üzere bütün mü’minleri, derinden yaralamış, kalpleri incitmiştir. Kültürü, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara gark etmiştir.

 

 Muharrem ayını Hz. Hüseyin’in uğrunda canını feda ettiği hak, adalet, rahmet, merhamet müsamahave şefkat duygularının yeniden ihyası Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için fırsat bilmeliyiz.

 

Maalesef başta Filistin, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar, Irak olmak üzere dünyanın birçok yerinde adeta Kerbela tekrar yaşanıyor. Bu zulümlerin son bulması için Mevla’mıza Dua ediyor, zalimleri lanetliyoruz. Zulme uğrayan kardeşlerimizi de sabır ve metanet diliyoruz. Nitekim Muharrem ayında yaşadığımız aşure geleneğimiz bu kardeşliğin en güzel örneklerindendir. Aşure paylaşmanın, ve birlikteliğin simgesidir. Aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin, aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi, milletimiz asırlardır birlikte yaşamanın gereği olarak sevinç ve tasayı, muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam etmektedir.

 

              Bu vesileyle şehitlerin efendisi, Rahmet Peygamberinin çiçeği cennet gençlerinin seyidiümmetin gözbebeği Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor. Bütün, Bayburt halkının ve tüm İslam âleminin Muharrem ayını ve aşure gününü kutluyorum. Ayrıca Vefakâr Öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, meslek hayatları boyunca başarılar dilerim.

                                                                                                                        ABDULMECİT BEKMEZCİ

                                                                                                              SAADET PARTİSİ MERKEZ İLÇBAŞKANI