Özak'ın yanısıra  Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, ve yönetim kurulu üyeleri de seçim çalışmaları dolayısıyla yapılan ziyaretlerde hazır bulundu. 

Aydıntepe’de kılınan Cuma namazı sonrası yanındaki heyet ile birlikte esnafı ziyaret eden Trabzon milletvekili Faruk Nafiz Özak, daha sonra Aydıntepe’de kurum ziyaretleri yaptı.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 1 Haziran 2014 Pazar günü Aydıntepe’de yapılacak seçimler için çalışmaları son hızıyla sürdürdüklerini kaydederek, “ Bugün de aramızda hükümetimizin eski bakanlarından Trabzon Milletvekilimiz Faruk Nafiz Özak çalışmalarımıza eşlik ediyor. Kendisini aramızda görmekten dolayı mutluyuz. Aydıntepe’deki seçim çalışmalarına katıldığı için kendisine teşekkür ediyorum ”dedi.

Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ise Aydıntepe ve çevresine yabancı olmadığını belirterek, “ Ben de bu bölgenin yetiştirdiği birisiyim. Pazar günü Aydıntepe ilçemizde tekrarlanacak olan seçim için bugün Bayburt Milletvekilimiz Bünyamin Özbek ve Bayburt teşkilatımızla beraber seçim çalışmaları yapıyoruz. Bayburt’a hükümetimizin ve belediyelerimizin ne kadar hizmet getirdiği ortadadır. Çok yakında Karadeniz ile Doğu Anadolu’yu birbirine bağlayacak olan Araklı ve Kop tüneli devreye girecektir. Özellikle Araklı tünelinin Aydıntepe ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Ak belediyeciliğin Aydıntepe’de devam edeceğine inanıyorum. 1 Haziran 2014 seçimlerinin Aydıntepe ilçemize hayırlı olmasını diliyorum ”ifadelerini kullandı.