Şair Zihni Kültür Merkezi’ndeki konferansta Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı kişisel gelişim uzmanı Burak Yilmaz "İletişimin 4 Şeritli Yolu ve Mutluluk" konusunu anlattı.

İletişim problemlerini anlatarak konuşmasına başlayan Yilmaz, toplumda birçok iletişim sorunu olduğunu bunların ayıp karşılanma yanında komik karşılanma şeklinde kendini gösterdiğini ifade etti. Yilmaz, "Toplumda büyükler ve gençler arasında bir akım çatışması var. Gençler bir modernlik akımına kapılıp yola devam ediyor. Kendi özüne bağlı kalmak isteyen orta yaş, yeni akım ile çatışıyor. Bu toplumumuzdaki temel iletişim problemi. Büyükler gençleri kabul etmiyor. "dedi.

Egoist, kendini beğenen insanların iletişim süreçlerine olumsuz etki yaptığının üzerinde duran Yilmaz, " Bir insanın kendinden kurtulması için kendini tanıması ve beynini geliştirmesi gerekir. Bir insan kendisiyle iletişim kurması için kendinden vazgeçmesi gerekir. Bu iletişim kurmanın birinci şeklidir. "diye konuştu.

İnsanın evrende önemli bir varlık olduğu, Allah’ın yeryüzünde halifesi olduğu, ruhun başıboş yaratılmadığı, insanın amacını bilen bir varlık olması gerektiği üzerinde duran Yilmaz, iletişimin ikinci şeklinin Allah ile iletişim olduğunu kaydetti.

İletişimin üçüncü şeklinin çevre ile iletişim olduğunu belirten Yılmaz, çevre ile iletişimin kurallarını şöyle sıraladı:  "Çevre ile iletişimin birinci kuralı üslup, ikinci kuralı eleştirilere açık olmak, üçüncü kuralı empati de denilen Osmanlıca’daki karşılığıyla halden anlamak, dördüncü kuralı gıybet yapmamak, son kuralı ise farklılıkları, farklı insan karakterlerini kabul etmektir. "

İletişimin dördüncü şeklinin aile içi iletişim olduğunu dile getiren Yilmaz, bu iletişimde çocuğun aile duygusunun kazanmasının önemine ve aile içinde 15 günde herkesin meramını anlatacağı aile toplantılarının yapılmasına dikkat çekti. Yilmaz, aile içi iletişimde erkeğe büyük roller düştüğünü bunun da erkeğin içinde devamlı ölmeyen bir çocuk olduğu fikriyle alakalı olduğunu anlattı.

Yilmaz, mutluluğun formülünü ise her şeyi olduğu gibi kabul etmekle açıkladı.

Esprili ve tatlı bir dil ile çeşitli örnekler ve videolu anlatımla desteklenen konferans dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Konferans sonunda Ak Parti İl Başkan Vekili Mustafa Akbaş, kişisel gelişim uzmanı Burak Yilmaz’a günün anısına hediye takdim etti. Belediye Başkan Adayı Mete Memiş ise Ak Parti MKYK üyesi Ömer Faruk Bayrak'a hediye takdim etmesiyle konferans sona erdi.