Bu amaçla; Karadeniz Bölgesinde ve DOKAP kapsamında yer alan Bayburt ilimizi yoğun bir mücadele ile 2015 yılına kadar devam edecek olan Doğu Anadolu DAP hayvancılık projeleri kapsamına dahil ettirmiştik. Bu projeler kapsamında İlimizde kurulacak olan en az 50 baş, en fazla 300 baş hayvan kapasiteli etçi ve kombine ırk damızlık sığır işletmelerinin yeni inşaat yapımına %30, hayvan alımına %40, süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımına %40 hibe desteği sağlanmaktadır.

DAP projelerinde 50 baş alt sınırı bulunması, ilimizdeki küçük ölçekli hayvan yetiştiricilerimizin bu projeden yararlanmasına engel olmaktaydı. Bölge milletvekilleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde yaptığımız yoğun girişimler neticesinde yeni başlatılan bir proje ile Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz projeleri kapsamındaki illerde yapılacak hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi ile ilgili yeni bir proje başlatılmıştır. Bu proje kapsamında bu bölge illerinde kurulacak 10-49 baş arası anaç büyükbaş 100 -200 baş arası anaç küçükbaş hayvanı bulunan işletmelere yeni ahır ve ağıl yapımında %50, mevcut ahır ve ağıl tadilatında %50, damızlık boğa koç ve teke alımında % 80 hibe desteği sağlanacaktır. Söz konusu proje 2014-2018 yılları arasında uygulanacaktır.

İki ayrı kalkınma projesi(DAP hem DOKAP) kapsamına dâhil ettirdiğimiz ilimizde, yapılacak olan tarım yatırımlarına büyük destek sağlanmaktadır. Her zaman bizleri doğru yönlendiren ve bu yönde üstün gayret sarf eden tarım il müdürümüze de teşekkür ediyor. İlimizin için önemli bir sektör olan hayvancılık alanındaki bu büyük desteklerin İlimiz çiftçilerine hayırlı olmasını diliyorum…