Özbek, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve Bayburt Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber Arpalı, Aydıntepe, İncili, Konursu, Yoncalı ve Taşburun olmak üzere en son Bayburt’un yerleşim yerini ziyaret etti.

Milletvekili Özbek, ziyaret ettiği yerlerde yaptığı konuşmalarda önemli konulara değindi. 3 gündür yoğun bir tempoyla sürdürdüğü bayram ziyaretlerinde Bayburt’un örf ve adetlerinin Anadolu’da paylaşılacak örnek teşkile ettiğini belirtti.

Kentin örf ve adetlerinin birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir yaşam standardı olduğunu kaydeden Milletvekili Özbek, " İncili ve Yoncalı köylerimizin yaz şenliklerinde görüldüğü gibi Bayburt olarak genç bir vilayet olmamız bizim bir araya gelerek daha çok çalışmamız gerektiğini açıkça gösteriyor. Bizim artık hayallerimizi ve rüyalarımız gerçek oluyor. Çünkü Bayburtlu her yerde memleketine olan sevgisini açıkça yansıtıyor. Bu sevginin kuru kuruya değil de Bayburt milletvekili sayısının 2’ye çıkarılmasında da gösterilmesi büyük önem arz ediyor. Ben şu anda tek milletvekiliyim. Bu konuda benim üzerime ne kadar sorumluluk düşüyorsa Bayburt’u seven her Bayburtluya da bu görev düşmektedir. Bugün Bayburt Devlet Hastanesi’ndeki yoğunluktan bahsediyor isek bu ve benzeri yoğunlukların ve sıkıntıların olmamasını talep ediyorsak siz değerli vatandaşlarımızdan sadece emeklilerimizin ikametgâhlarını Bayburt’a aldırmalarını istiyoruz."dedi.

Bayburt’un rüyalarını gerçeğe dönüştürdüğüne de değinen Milletvekili Özbek, " Bayburt Üniversitesi, Demirözü Barajı, Kop ve Araklı tünelleri, yaylalarımız değerlendiren Yeşil Yol Projesi, Bayburt’a gelen yatırımlara birer örnektir. Acemi birliğinin Bayburt’a gelmesi konusundaki çalışmalarımız da devam ediyor. Bütün bunları Bayburt ekonomisine katkı sağlayacaktır. 2023 vizyonunda Bayburt’u diğer vilayetlerden ayırmayan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bayburt’umuza hizmet etmiş olan herkese teşekkür ediyorum. Biz yaz programlarımızı yeni yasama yılı başlayana kadar ulaşabildiğimiz her yerde yapmaya devam edeceğiz. Bizim çalışmalarımızı Bayburt halkı ve tüm Türkiye’ye duyuran yerel ve yaygın medyaya en kalbi şükranlarımı sunuyorum."ifadelerini kulandı.