Şingah Mahallesinden esnaf turuna başlayan heyet, çay ocaklarından bakkala, kuruyemişçisinden lokanta işletenlere kadar tüm esnafı tek tek ziyaret etti.

Heyet esnaf ve alış veriş yapan vatandaşlarla bayramlaşarak ayak üstü sohbet etme imkânı buldu.

 Bayramlaşma sonrası bir açıklama yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir sosyal unsur olduğunu belirterek, " Örf ve adetlerimizin Anadolu’da yaşanan en güzel örneği Bayburt’umuzda görmekteyiz. Her bayram mahalle odalarında gerçekleşen bayramlaşma saatleri komşuluk ve akrabalık bağlarımızı geliştirmektedir. Aynı zamanda da bürokrasi-halk kaynaşmasını zinde tutmaktadır. Bugün havanın da mevsim sıcaklarının üzerinde olması nedeniyle güzel bir bayram günü geçiriyoruz. Ben Kurban bayramımızın tekrar ülkemize, milletimize, tüm İslam âlemine ve hemşerilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum."dedi.

Vatandaş da Bayburt protokolünün kendilerine bayramlaşmada duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür bayramlaşmaların sürmesinin dayanışma ve kaynaşma açısından mutluk verici olduğunu kaydetti.