13.11.2014 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ

Başkanlığında yaptığımız MYK toplantısında , almış olduğumuz karar doğrultusunda Türkiye genelinde Kongre süreci başlamış olup Şubat 2015 tarihine kadar tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de;Belde, ilçe ve il kongreleri tamamlanmış olacaktır.Yapacağımız kongrelerin şimdiden Türk-İslam Alemine hayırlara vesile olmasını yüce Allah (CC) niyaz ediyorum.

Kıymetli hemşerilerim; İhanet süreci diye adlandırdığımız Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve devamındaki çözüm süreci bölücü başı, Bebek katilinin İmralı adasındaki Hapishane koşullarının iyileştirilmesiyle başlayıp,  sekreterya  verilmesi noktasına gelinmiştir. Korkarım ki devamında bu katile özgürlük verilmeye kadar işi götüreceklerdir. Öyle ki BDP milletvekili Hasip KAPLAN TBMM kürsüsünden "Bu Ülkede artık Kürdistan kurulmuştur" diyecek kadar ileri gitmiştir. Dün Askerimizi, Polisimizi Şehit eden peşmerge,  pkk, pyd militanları Türk topraklarından, zılgıtlar, konvoylar eşliğinde elini kolunu sallayarak geçmektedirler,adeta ikinci bir Habur vakası ülkemizde cereyan etmektedir.Hükümet bütün bu olayları perdelemek ve gündemi değiştirmek için daha önce kol kola girdikleri yoldaşlarını bu gün paralel yapılanma adı altında, dün askere yaptıkları algı operasyonlarını bu gün polise yapmaktadırlar.

Saygıdeğer hemşerilerim; Erzurum-Trabzon yolu üzerine yaptıkları ve dört yıldır hala bitiremedikleri, devletimizin milyarlarca lirasına mal olan DELİ DUMRUL köprüsü kurban almaya, can almaya devam etmektedir, ölenlere Allah'tan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum.

Şehrin içi içler acısı, enikonu 40 km olan Bayburt'un alt yapısını Arap saçına çevirdiler, Cumhuriyet caddesinde ağaç katliamı yapılıyor, trafik keşmekeş, sular kesik kimin ne yaptığı belli değil, kısacası küçücük bir şehirde koskocaman bir kargaşa.

Hakkını yemeyelim Milletveklimiz Sayın Bünyamin ÖZBEK ne yaptı etti ikinci kere Bayburt'u meclis gündemine getirmeyi başardı.

İlkini hatırlarsınız, Mecliste bir oylama vardı,Dönemin Başbakanıyla oy kullanırken aynı fotoğraf karesinde yer alabilmek için epey gayret sarf ederek Bayburt'u Türkiye'nin gündemine oturttu. Hepimiz televizyonların ana haber bültenlerinde Sayın vekilimizin insanüstü gayretlerini; Biraz acıyarak ,  biraz tebessüm ederek ama en çokta utanarak izlemiştik...

Aynı muhterem geçtiğimiz günlerde köy konağı muhabbetlerini, kahvehane dedikodularını Yüce Meclisin çatısı altında, utanmadan, sıkılmadan yapmış MHP Bayburt İl Başkanının dönemin Başkabakanı  Tayyip  ERDOĞAN'ın başımızdan gitmemesi konusunda duacı olduğunu söylemiştir.Şimdi bu müfteriyi ciddiye alıp sormak lazım; Bayburt'un işsizlik sorunu mu bitti? Tarım,Hayvancılık  abad mı oldu? Üniversiteye Tıp Fakültesi mi getirdin? Dişçilik Fakültesi mi açtın? Gelen öğrenci kalacak ev, yurt bulamadığından geri dönüyor bir çözüm mü buldun? Ha zaten siz demiştiniz bir konuşmanızda "Daha fazla öğrenci isatemiyoruz, yoksa Bayburt'un siyaseten yönetimi bunların eline geçer" diye. Yani küçük olsun benim olsun mantığı. Yüce Meclisin çatısı altında Bayburt'un sorunlarını dile getireceğine dedikodu yapıyorsun. Ama yapacak bir şey yok eldeki kumaş bu. Bu kumaştan da ancak Bünyamin ÖZBEK çıktı.

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın ceketimi koysam kazanır dediği bazı seçim bölgeleri var, ne yazık ki Bayburt'ta bu illerden biri, bazen kendi  kendime soruyorum acaba Tayyip beyin ceketimi olsaydı bazılarının yerinde belki’de memlekete daha fazla yatırım alırdı.

Selam ve Dua ile                                                  

 

 

                                                                                                                      Bekir KASAP

                                                                                                                   MHP MYK Üyesi