Ülkemiz, 2013 yılının ilk aylarına girildiği bu günlerde çok sıkıntılı, zor ve adeta sırat köprüsünden geçmektedir. Ülkemin insanlarının mutsuzluğu bir yana bırakılırsa ciddi anlamda ülkenin geleceği ile ilgili kaygılar Türk insanın zihnini artık meşgul etmektedir.

 

      Toplumu dönüştürmeye çalışan bir grup insan televizyon ekranlarında, sürece ilişkin yorum yapmakta insanımızın yüreklerinde ve beyinlerinde erozyona sebep olmaktadır. Çok değil bundan 10 yıl öncesinin mahremleri, onurları ve milletimizin şerefi bugün ayaklar altına alınmakta bu milleti ve bu ulusu devlet yapan olgular işini iyi bilen heykeltıraşlar tarafından yontulmaya başlanmaktadır.

 

      Türk milleti ameliyat masasında ki narkoz yemiş hasta misali organları alınırken uyuşmanın etkisiyle olayları fark etmemekte fakat ne zaman narkozun etkisi geçince de ciddi anlamda telafisi imkânsız tahribatlar gün yüzüne çıkacaktır. İmralı görüşmeleri diye yutturulan kardeşlik projesi dedikleri bu proje ülkeyi gelecekte karanlığa götürecek bir projedir. Oslo da başlayan ve İmralı da, Kandilde devam eden bu süreçte bebek katili anayasanın yapılmasında baş aktör olarak konuşlanmış gazeteler ve televizyonlar bu caninin söylediklerini düşündüklerini haber yapmak adına birbirleri ile yarışır vaziyete girmişlerdir.

 

      Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü camia olayların farkındadır. Bu memleketi böldürtmemek adına Türk Milletini uyandırmak adına çizilen rotaların ve yol haritalarının nerelere gittiğini göstermek adına gerekli girişimleri yapmaktadır. Ve aynı zamanda büyük TÜRK milletinin yanında yerini almıştır. Buradan bütün Türk milletine sesleniyorum. Bu sorun ve kaos yalnız Milliyetçi Hareket Partisinin ve Ülkücü Camianın sorunu değildir. Bütün Türk milletinin; AKP’li kardeşlerimizin, CHP’li kardeşlerimizin, SP’li kardeşlerimizin Müslüman’ın Müslüman olmayanın, tarikat mensubunun,cemaat mensubunun,zenginin,garibanın,memurun,işçinin,emeklinin kısacası bu bayrağın altında yaşayan herkesin sorunudur ve sorumluluğudur.Sizleri bu soruna çözüm bulmaya ve yanlış kulvarda barış arayan zihniyete Bir ders vermek adına bize destek olmaya çağırıyorum.

 

     3 teröristin gelmesi ile ilgili olarak Diyarbakır Hastanesinde Türk Bayrağının yerine PKK paçavrası asılması,21 Mart Nevruz kutlamalarında tek bir Türk Bayrağının alanda olmaması, PKK nın silah bırakmadan ülkeden çekilmesi,8 vatandaşımızın PKK lılar tarafından tutanakla ve de ukala bir şekilde bize teslim edilmesi inanıyorum ki bütün milletimizi ve tek bayrak, tek millet, tek vatan diyen Sayın Başbakanı dahi incitmiştir ve de derinden yaralamıştır.

 

     PKK her zaman ki oyunun piyonu olarak çekilmenin TBMM tarafından çıkartılacak bir yasa çerçevesinde olmasını istemekte ve kendilerini uluslar arası hukukta bir yere oturtmayı düşünmektedir. Fakat şerefli Türk askerinin ve şerefli Türkiye Cumhuriyeti Meclisinin bu teröristlere refakatçi olması söz konusu bile değildir. Devletimizi yöneten ve yanlış yöneten iktidara da şunu belirtmekte fayda görüyorum. Eğer bir akit eğer bir sözleşme imzalamadınız ise;

 

1.      PKK’nın elinde ki silahları 3,4 ve ya 5 bölgede teslim merkezleri kurarak toplamalısınız.

2.      PKK kayıtlarının tamamı isim soy isim, uyruğu, yaşı ve kaç yıldır dağda olduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ kayıtlarına girmelidir ve bu teröristler yüce Türk adaletine de hesap vermelidir.

3.      İyi niyet göstergesi olarak KCK sanıklarını 4erli,5erli guruplar halinde gece olunca  serbest bırakmaktan vazgeçmelisiniz.

4.      Yapılacak olan Anayasamızı kucaklayıcı, tamamlayıcı olması hasebiyle meclisteki komisyon marifetiyle ve de bütün siyasi partilerin katılımıyla meclis çatışı altında yaptırmalısınız. Ayrıca birilerine hoş görünmek adına Türk kelimesine ve Türklüğe beslediğiniz antipatiden bir an önce vazgeçmelisiniz.

5.      5000 yıllık millet ve 2500 yıllık bir devlet geleneğinin üzerinde oturduğunuzun idrakini hissetmeli ve buna göre devletin ve bu milletin hassasiyetlerine, kırmızıçizgilerine uymalısınız.

 

   Şimdi asıl Türk milletinin kafasına takılan ve aydınlanmak istediği soruları sormanın vakti gelmiştir;

 

1.      Yıllardır PKK denilen taşeron ve katil olan bu örgütü kuran lojistik olarak, silah olarak, parasal olarak destekleyen ORTA DOĞUDA ki devletlerin sınırlarını değiştirmek isteyen Irak’a Suriye’ye müdahil olan, Irak’ta bir milyon insanın ölümüne, yüz binlerce insanın tecavüz edilmesine ve işkence görmesine neden olan Amerika’nın, İsrail’in bu süreçten bekledikleri ve kazancı nedir.? Bizler inanıyoruzki  Nevruzun hemen akabinde Türk insanının duygularını istismar etmek ve toplumun gazını almak adına hemen İsrail Devleti ABD’nin baskısı ile özür dilemek durumunda kalmıştır.

2.      Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu süreçte ki kazancı ve kazanımı nedir?

3.      PKK’nın ve terörist başının bu süreçten kazanımı nedir?

 

   Türk milleti bu soruların cevaplarını merak ediyor ve bunun içindir ki kaygı duyuyor. Bizi yöneten Sayın Başbakandan kabinesinden ve yol haritasında destek verenlerden bu sorularının cevaplarını öğrenmek istiyor. Ayrıca akil adamlarla ilgili de bu milletin kabul etmediği bir süreç yaşanmaya başlanmıştır. Bize göre Türk Milletinin tamamı akildir, tamamı zekidir, her şeyin farkındadır. Tek bir ferdi bile ihmal edilmemeli gerekirse herkesin kapısı çalınarak tavrı ve düşünceleri öğrenilmelidir bizler inanıyoruz ki o zaman iktidar da bu süreçten bir an önce vazgeçecek aklın, sağduyunun ve ülke menfaatlerinin ön planda olduğu bir yolu izlemek için gerekli adımları atacaktır.

 

    Bu süreçten rahatsızlık duyan ülkesini, milletini, dilini, dinini, bayrağını seven partili ve partisiz bütün Bayburt’ta yaşayan insanımızı Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte siyasete ve birlikte olmaya davet ediyorum..

 

    Ayrıca  İlimizdeki Öğrencilerin 2013 YGS’ de göstermiş olduğu başarı bizi gururlandırmıştır. Her geçen yıl eğitim seviyemiz üst basamaklara hızla tırmanmakta, geçen yıl 43 sıradan bu yıl 20 sıraya yükselmek bizleri mutlu etmektedir. Başarıda büyük pay sahibi olan, Milli Eğitim Müdürümüzü ve çalışanlarını, çok değerli öğretmelerimizi, öğrencilerimizi, ailelerini ve dershanelerimizi kutluyorum

          Bayburt her konuda ilkleri ve en üst seviyeleri başarma gücüne sahiptir. Önemli olan ise bu gücü harekete geçirecek başarma kararlılığı göstermektir. Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında; Vatanına ve Milletine hizmet etme gayretiyle üstün başarılar diliyorum.