Vural, Bayburt Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde, Anadolu'nun her yerini dolaştıklarını, Türkiye'de yaşanan gelişmelerin yanı sıra halkın da kendi gündemi olduğunu gördüklerini söyledi.

     Vatandaşın, sorunlarının gündeme gelmemesinden dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadığını savunan Vural, "Bugün dolaştığımız esnaf, karşılaştığımız tarım kesiminden insanlar, köylülerimiz, çiftçilerimiz maalesef ekonomik sıkıntının acımasız yükünü taşıdıklarını ifade ediyor. Bugün Türkiye'de 14 milyon haciz dosyası var. İnsanlar gırtlağına kadar borca batmış vaziyette. Gelir politikası olmadığı için maalesef borçlarını ödeyebilme kapasitesi de söz konusu değil."

     Türkiye'nin iki temel yaklaşım içerisinde olduğunu, kendi gerçeklerinden kopuk bir gündemle meşgul edildiğini dile getiren Vural, "Birincisi özellikle adına çözüm ve barış süreci dedikleri, aslında bir çözülme sürecinin milletin şeref, haysiyet ve onuruna aykırı bir şekilde yürütülen, millete tek taraflı olarak hazmettirilmek istenilen bir süreci yaşıyoruz. İkinci yönüyle de vatandaşın içinde bulunduğu sıkıntıların dile getirilmediği, tıkanmış bir gündemle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. MHP olarak biz, işte bütün bu oluşturulan sanal gündemin içinden toplumla gerçekleri paylaşmak, gerçekleri anlatmak, vatandaşın kendi gerçeklerini TBMM'ye iletme gayreti içerisindeyiz."

     Vural, vatandaşların durumu hazmedemediğini öne sürerek,   "Vatandaş, böyle bir süreç içerisinde şu ya da bu şekilde kendisini vatandaştan daha akıllı konuma düşüren bu kimselerin yaptıkları faaliyetlerden rahatsız olduklarını gayet açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu yönüyle özellikle dört bir taraftan vatandaş kuşatılıyor. Bugün adına 'çözüm' denilen bu süreç doğrudan doğruya İmralı canisi, bebek katilinin ortaya koyduğu plandan başka bir plan değildir...

     Defalarca 'açıklayın' dedik, adına 'çözüm' dediğiniz bu çözüm nedir? Çözümü nasıl sağlayacaksınız, sorun nedir? Çözümün parametreleri nelerdir- Bütün bunlarla ilgili defalarca açılama istememize rağmen bir taraftan akiller, bir taraftan medya 'çözüm süreci' adı altında sihirli bir kelimeyi kullanıyor. Bu memleketin hiçbir evladı kan dökülmesini, terörü istemez ama hiçbir evladı da bu memleketin değerlerinin terör örgütüne, dağdaki adamlara teslim edilmesini de istemez."

     Silahın, dayatmanın olduğu yerde demokrasinin olmayacağını belirten Vural, "Silahın egemenliğinin, gücünün işlediği yerde hukuk devleti olmaz. MHP olarak bugün geldiğimiz noktada 2002 yılında bitmiş bir terör örgütüyle mücadele etmeyerek, terörü Türkiye Cumhuriyeti'ne bir yol haritası sunacak derecede cesaretlendirenler, koruyanlar ve kollayanların bugün terör örgütünün yurt dışına çıkması münasebetiyle terör örtünün siyasi çözümlerini millete dayatmasını bir tuzak olarak görüyoruz." Dedi.

        Vural Cemiyet ziyareti ardından, Türk Eğitim Sendikası Bayburt Şubesini ziyaret etti. Sendika Üyeleriyle Türkiye değerlendirmesi yapan Vural daha sonra MHP İl Başkanlığına geçerek partililerle sohbet etti. Bayburt Ülkü Ocağını da ziyaret eden Vural Ocak Başkanı Oğuzhan Okutmuş’dan Ocak çalışmaları hakkında bilgi aldı.