Bulunmaz sözlerine başlamadan önce bir güzelliği paylaşmak istediğini söyleyerek şöyle devam etti:

 "Sözlerime başlamadan önce bir güzelliği sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat Beyefendi, dün akşam beni aradı, tebrik etti, Rabbim hepimize hayırlısını versin temennisinde bulundu. Temennisine tüm kalbimle katılıyorum, kendisine bu incelik ve asaletinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

"Bildiğiniz gibi Bayburt Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesiyim. Ak parti kurucusu olmak için kurucu sayısının belki üç katı, belki beş katı insana teklif götürüldü. Ancak ne yazık ki insanların çoğu “nasıl olsa bu partiyi de kapatırlar” düşüncesi ile kurucu üye olmaktan imtina ettiler, gelmediler. O günlerde, almadan verecek, karşılıksız sevecek, kötü gün dostlarına ihtiyaç vardı. Öne çıkacak, her ne pahasına olursa olsun “ben varım” diyecek Bayburt, Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarına, ihtiyaç vardı. İşte o süreçte elini taşın altına koyan bir kardeşiniz olarak bugün ilk günkü aşkla, şevkle karşınızda bulunuyorum."

2014 YEREL SEÇİMLERİNİN KARDEŞLİK HAVASINDA GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

"Kuruluşundan itibaren partimizde üç dönem boyunca Arge’ den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, mali ve idari işlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Yaklaşmakta olan 2014 Yerel seçimlerinin, karşıt görüşlere saygı çerçevesinde, kardeşlik hukuku içerisinde, demokrasi bayramı havasında geçmesini temenni ediyorum. "

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADAYIM

"Bu şehrin sorunlarını gören, bu sorunlara kafa yoran, farklı düşünen, fikre açık, ortak akla değer veren, çoğulcu ve katılımcı yönetim anlayışını benimseyen bir kardeşinizim. Sorunların çözümü için, daha iyiye, daha güzele doğru yol almak için, Belediye Başkanı Aday Adayı olduğumu beyan ediyor, tüm hemşerilerimin destek ve dualarını bekliyorum."

DOĞRULARI SAVUNACAĞIZ

"Yalan bilmeyiz, riya bilmeyiz, yapamayacağımızı söylemeyiz, gönlümüzden geçen neyse ağzımızdan dökülen odur, eğriye doğru, doğruya eğri diyen olmadık, olmayacağız İnşallah. Her koşulda halkımıza doğruları söyleyecek, her ne pahasına olursa olsun doğruları savunacağız. Aldanan da, aldatan da olmayacağız."

TEVECCÜH GÖSTEREN BAYBURT HALKINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

"Biliyorsunuz çok sayıda aday adayımız var. Partimizin insan kaynağı zenginliğini ve halkımız tarafından gördüğü teveccühü yansıtması açısından bunu önemli buluyorum.     Aday adaylığını açıklamış ve açıklayacak olan tüm arkadaşlarıma kolaylıklar, iyilik ve güzellikler temenni ediyorum. Sevilmenin baş şartı, sevmektir. Biliniz ki seven sevilir. Sevgi, her şeyi madde gören zihniyete, mananın vurduğu en büyük darbedir. Rabbim her zaman sevmeyi ve sevilmeyi lütfeyleye.Aday adaylığı sürecinde gördüğümüz sevgi, halkımıza duyduğumuz sevginin ispatıdır. Toplum kalbi, çocuk kalbi gibi saf ve temizdir, seveni tanır, karşılık verir. Bu süreçte sevgisini ziyadesiyle gösteren, adaylığımızı kendi adaylığı olarak gören, teveccüh gösteren tüm Bayburt halkına tek tek şükranlarımı sunuyorum."

 

ADAY ADAYLIĞIMIZ HİZMETKÂRLIĞADIR

"Kıymetli kardeşlerim, aday adaylığımıza gösterilen bu tatlı teveccüh, bu karşılıklı sevda herkese nasip olmaz. Nasip edene sonsuz hamd ediyorum. Aday adaylığımız görünürde belediye başkanlığınadır. Ancak gerçekte aday adaylığımız, hizmetkarlığadır, gönüllere girmeyedir. Sevmeye ve sevilmeyedir. " 

ÖRNEK ALAN DEĞİL, ÖRNEK OLAN BELEDİYE VAAT EDİYORUM

"Bu şehrin her bir ferdinin eşit ve kaliteli hizmet alacağı bir yönetim vaat ediyorum. Bireysel işleyişten sıyrılıp, kurumsal kimlik kazanmış bir belediye vaat  ediyorum. Örnek alan değil, örnek olan belediye vaat ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son veriyor, size ve tüm halkımıza, selam ve saygılarımı sunuyorum."