Yazılı olarak bir basın açıklaması yapan Kobal, camiyle ilgili sorunun köy ziyareti sırasında köylüler tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal'a iletildiğini ve Ağbal'ın da devreye girmesiyle restorasyon sürecinin hızlandığını belirtti.

Camii restorasyonunun siyasi beklenti gözetilmeden yapıldığını ifade eden Kobal'ın açıklamaları şöyle:

"AK Parti’nin Konursu Camii restorasyonunu siyasi malzeme yaptığını söyleyen bir beyanı olmuştur.

7 Haziran seçimleri öncesi bir Konursu ziyaretimizde, cami avlusunda bir hemşerimiz Sayın Milletvekilimiz Sayın Naci Ağbal’a  gelerek; tarihi caminin öneminden bahsederek restorasyonunun acilen yapılması gerektiğini, bu konuda Vakıflar Bölge Müdürlüğünde bir Şube Müdürü ilgilendiğini, bilgi almak için o şube Müdürüne ulaşamadıklarını ifade etmişlerdi.

Sayın Milletvekilimiz de, daha henüz caminin avlusundan çıkmadan restorasyon çalışmasını daha hızlandırmak için Vakıflar Genel Müdürü’nü direk cep telefonundan arayarak, caminin özelliğini anlatmış, restorasyon çalışmasının hızlanmasını rica etmiştir. O günden soran Genel Müdürün Vakıflar Bölge Müdürüne talimatıyla prosedür hızlanmış, ihalesi tamamlanmış, çok yakın zamanda restorasyon inşaatı başlayacaktır.

Bu yapılan iş bir namaz sonrası, cami avlusunda tamamen Allah rızası için, bir siyasi beklenti gözetilmeksizin yapılan bir iştir.

13 yıldır Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar Türk Milletinin yürek coğrafyasında ecdat yadigarı yüzlerce cami, medrese, türbe, anıt, han, hamam, köprüyü restore ederek, tarihi mirasımızı yeniden ayağa kaldıran, bununla yetinmeyerek komünist ülke Küba dâhil dünyanın dört bir tarafına cami yaptıran, bir siyasi partiyi sadece kilise yaptılar diye karalamaya çalışmak ancak siyasi hezeyanlara boğulmuş, reel politikten bir haber siyasi kimliğin bir ifadesi olabilir.

Sayın İl Başkanının bu konuda yaptığı talihsiz açıklamayı Konursulu hemşerilerimizin ve Milliyetçi Hareket Partisi tabanındaki kardeşlerimiz de dahil tüm Bayburtlu hemşerilerimin takdirine sunuyorum."