Ak Parti Bayburt 5. Olağan Kongresi'ne katılmak için Sabah saatlerinde Bayburt'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli 'yi, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ve Belediye Başkanı Mete Memiş  karşıladı. Bakan Canikli, daha sonra kongrenin yapılacağı Şair zihni Kültür Merkezi'ne geçti.

Burada partililere seslenen Bakan Canikli, önemli mesajlar verdi. Kongrenin tamamlanmasının ardından Bayburt Valiliği'ne geçen Bakan Canikli, Bayburt Belediye Ziyareti ,Öğretmenevinde onuruna verilen yemek sonrası  Erzurum'a hareket etti.

KOBAL, YENİDEN İL BAŞKANI SEÇİLDİ

Şair zihni Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin yanı sıra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün,Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve partililer katıldı.

Ak Parti İl Başkanlığı 5. Olağan il kongresi Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla yapıldı.

Kongrede yeniden İl başkanlığına seçilen Hakan Kobal, "Biz tarih yazmayı seven bir şehiriz çalışmalarımızı artıracağız önümüzdeki genel seçimde yeni Türkiye'nin başbakanıyla daha çok çalışarak 2023 - 2053 ve 2071 vizyonumuza ulaşarak bu millete efendi değil hizmetkar olacağız" dedi.

Partililerin sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, " Halkın cumhurbaşkanına selam olsun

Selam olsun yeni Türkiye’nin başbakanına selam olsun

Sayın divan başkanım ve divan kurulum

Sayın bakanım,sayın ekonomi işleri başkanım, milletvekillerim ,belediye başkanlarım , il başkanlarım ,il genel meclisi başkanım ,ilçe başkanlarım ,belde başkanlarım 

Çok değerli kardeşlerim

Kongremize katılan kıymetli misafirler

Sevgili yol arkadaşlarım ,sevgili kader arkadaşlarım

Sevgili genç kardeşlerim

Değerli hanım kardeşlerim ,değerli beyefendiler

Basınımızın güzide temsilcileri

Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum.

Allahın selamı rahmeti bereketi hepinize hepimize olsun

Ak parti il başkanlığı 5. Olağan kongremiz ülkemiz milletimiz demokrasimiz Bayburt'umuz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.kongremize hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Kardeşlerim…

Olağanüstü kongremizin hemen başında bir konuda şükranlarımı burada tekraren ifade etmek arzusundayım.

10 ağustos sürecinde işte bu teşkilat tarih yazdı.

Bu teşkilat  her bir ilçe belde ve köyümüzde aşkla şevkle gayretle çalıştı .sizler sadece cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine şahitlik etmediniz bu tarihi hadiseyi bizzat sizler kendi ellerinizle inşa ettiniz imar ettiniz rekor kırdınız.sizlere sonsuz teşekkürler ediyorum.

Gayretleriniz emekleriniz alın teriniz için dualarınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Yiğit Bayburtlular dava arkadaşlarım tabi buda yetmiyor biz tarih yazmayı seven bir şehiriz çalışmalarımızı artıracağız önümüzdeki genel seçimde yeni Türkiye'nin başbakanıyla daha çok çalışarak 2023 2053 ve 2071 vizyonumuza ulaşarak bu millete efendi değil hizmetkar olacağız.

Yönetim listemizde bulunan veya bulunmayan bütün dava arkadaşlarımızla biriz beraberiz  durmak yok yola devam diyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum." diye konuştu.

Tek liste ile kongreye katılan Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal,600 delegeden oy kullanan 397 delegenin 357 geçerli oyu ile ikinci kez yeniden başkan seçildi.