Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı İdris Aydın, gazeteciler ile bir araya geldi. Ortak akıl ve katılımcılığa dikkat çeken Aydın, " Bugün bazı şeyleri siyaset üstü düşünme günü."dedi.

Bayburt’ta yerel seçimlere yönelik hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Aydın, " Allah kısmet eder, halkımız teveccüh gösterdiği takdirde Bayburt’un sıkıntılarını, sorunlarını hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Bayburt’u hak ettiği noktalara getirmek için elimizden gelen bütün gücümüzü de sarf edeceğimizi de buradan belirtiyorum. Yaklaşık 20 yıldır Bayburt’ta bir teknik eleman olarak hizmet etmemden dolayı Bayburt’ta yaşayan insanların sorunlarını biliyorum ve buna yönelik çözüm yollarını da ekibimizle birlikte hazırladık. "dedi.

BAYBURT’UN TRAFİK VE ULAŞIM SIKINTILARI VAR.

Bayburt’un 35 bin nüfusa sahip olduğunu ve ciddi anlamda hizmetten yoksun olduğunu savunan Aydın, " Önemli olan ana hedefimiz bütün Türkiye’nin gözünü Bayburt’a dikmek. Yaklaşık aynı dönemlerde bizimle birlikte il olan memleketler nüfusunu 2’ye katlamışken, Bayburt hızla göç veriyor. Bayburt’un sıkıntılarının başında göç var. İmarla, kentsel dönüşümle, ulaşım, sosyal donatı alanlarıyla ilgili ciddi sıkıntıları var. 35 bin nüfuslu bir memlekette Pazartesi ve Cuma günleri insanlar araçlarıyla Bayburt’a gelmekten imtina ediyorlar. Bayburt’un trafik ve ulaşım sıkıntıları var. Maalesef gerekli yatırım yapılamadığında dolayı Bayburt’ta yaşayan insanlar da her 3 kişiden 1’i mutlaka çekip gitmeyi düşünüyor. Herkes üzerine düşen görevi yaptığında inanıyoruz ki Bayburt’ta kalmak isteyen insanların sayısı hızla artacaktır. Bayburt’u 35 bin kişilik bir memleket olarak düşünüp buna göre proje geliştirdiğiniz takdirde kesinlikle başarılı olma şansımız yok. Biz Bayburt’u 150 bin nüfusla hayal edip buna göre projeleri geliştirmek zorundayız. "diye konuştu.

BUGÜN BAZI ŞEYLERİ SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNME GÜNÜ

‘Bayburt uzaklık bakımından demiryoluna 70 kilometre, deniz yoluna 150 kilometre olan bir bölgede olmasına rağmen gerekli yatırımlar noktasında bazı soru işaretleri olduğunu öne süren Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: ’Bayburt’un yaklaşık 550 sokağı var. Bu sokaklarda Bayburt’ta yaşayan insanların birçoğu gibi benim de ayak izlerim var. Gerek ölçüm için gerek bir cenaze için uğramışımdır. 2009 yılında Zahit’i, Veysel’i kapsayan kentsel dönüşüm planları yapmıştık fakat o gün yaradan Allah nasip etmedi. O gün bugün ürettiğimiz ve ciddi anlamda Bayburt’un faydasına dokunacak olan projelerin hayata geçmediğini görüyoruz. Eğer değerli halkımız bize teveccüh gösterir bize inanırsa bizler Bayburt’a hizmet için yola çıkmayı cani gönülden istiyoruz. Bugün bazı şeyleri siyaset üstü düşünme günü. Ortak akılla, katılımcılıkla bu işin bizim işimiz olduğunu Bayburt insanına göstereceğiz. Bayburt’ta üretim yapmak için ciddi anlamda tanımak gerekli. Bugün esnafımız sanayi esnafımız Bayburt’ta üretim yapan esnafımız sıkıntıda. Bu sıkıntıları yerel yönetimlerin, bürokratların bu sıkıntıları asgari seviyeye düşürmek başlıca görevi olmalı. Aday olmadan önce de bölgemize milletvekillerimizi getirdik ve bu milletvekilleri aracılığıyla sorunları yerinde göstererek meclis kürsüsüne taşıdık. Manisa Milletvekili Erkan Akçay bey 34 soru önergesiyle Bayburt’u ve sorunlarını meclis kürsüsüne taşıyarak insanların bakış açısını Bayburt’a yöneltmiştir. Çok yakın zamanda yine bir toplantı gerçekleştirip, hem İl Genel Meclis üyelerimizin tanıtımını, hem belediye meclis üyelerimizin tanıtımını, hem de proje tanıtımlarımızı yapacağız. Allah kısmet ederse emekler ve dualar boşa gitmeyecek. Biz Bayburt’a hizmet edeceğiz ve hak ettiği yerlere taşıyacağız."