AK Parti İl Başkanlığında ki çok sayıda partililerin katılımıyla gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve çok sayıda partili katıldı.

’İmrenen değil, imrenilen bir Bayburt’u'’ el birliği, gönül birliği ile inşa etmek yolunda Bayburt’a hizmete talibiz. Hazırlıklarımız tamam, ufkumuz ve algılarımız açık, projelerimiz hazır, motivasyonumuz yüksek, enerjimiz ve kararlığımız tamdır açıklamasını yapan Yumak konuşmasını şöyle sürdürdü;

Sayın İl Başkanım, Parti teşkilatının değerli üyeleri, hanımefendiler, beyefendiler, kıymetli basın mensupları,

Bilindiği üzere ülkemiz demokratik sistemlerin vazgeçilmez unsuru olan bir seçim sürecine daha girmiştir. Toplantımıza başlarken 30 Mart 2014’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ülkemize ve Bayburt’umuza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Ülkemizin Ak Parti ile başlayan istikrar sürecinde 10 yıllık sürede elde ettiği büyük gelişim, ülkemizin bulunduğu coğrafyada yeniden dengeleri belirleyen bir büyük güce dönüşmesini ve küresel ölçekte yeniden önemli bir siyasi ve ekonomik aktör olmasını sağlamıştır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Ak Parti Türkiye'nin kangrenleşmekte olan meselelerine cesaretle ve kararlılıkla yaklaşmış, bu yaklaşımın sonucu olarak sadece ekonomik büyümeyle değil bunun sosyal yansımaları ile de ülke insanımızın geleceğe daha büyük umutlarla ve güvenle bakmasını sağlamıştır. Bu süre zarfında gerek demokrasi ve insan hakları alanında yapılan reformlar gerekse de uygulanan sosyal politikalar ile bugün ülkemizde bir huzur iklimi inşa edilmektedir. Gelinen noktada ülkemiz Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyaya ilan ettiği 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla yürümektedir ve bu yürüyüşe yerelde katkı sağlayan İl Başkanımız Sayın Yusuf Elçi’ye ve kendisi nezdinde işin mutfağında yer alan il yönetim kurulu üyeleri ile teşkilatımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 30 yıldır ilimizde sivil toplum örgütlerinde, siyaset alanında, spor kulüplerinde yöneticilik görevlerinde bulunan ve görev yaptığı her platformda Bayburt’un ve Bayburt’lunun kalkınması, refahı ve mutluluğunu gözeten bir hemşehriniz olarak Bayburt Belediye Başkan aday adaylığımı siz değerli teşkilat mensupları huzurunda ilan ediyorum. Gerek Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasında beraber yola çıktığım yol arkadaşlarımla, gerekse de sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, kanaat önderleri  ve parti teşkilatından yönetici arkadaşlarımızla yapmış olduğum bir dizi görüşmeler ve çeşitli dönemlerde yapılan kamuoyu yoklamalarında halkımızın geniş bir kesimi tarafından aday olmam yönünde gösterilen teveccühe binaen aday adayı olma kararını vermiş bulunuyorum.. Almış olduğumuz bu kararın Bayburt’umuza, ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

2005 Yılında göreve seçildiğim Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasında başkan olarak şehrimizin kalkınmasına katkı sağlayacak onlarca çalışmada aktif rol aldım. Odamızı temsilen yer aldığım tüm kurul ve komisyonlarda Bayburt’un hakkını savunmak ve Bayburt için hep daha fazlasını elde etmekten başka bir gaye gütmedim. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasındaki çalışmalarımız ve gayretlerimizden dolayıdır ki Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimde oda üyelerimiz tarafından üçüncü kez başkanlığa seçilme onur ve mutluluğunu yaşadım. Bugün ise yine Bayburt’a hizmet yolunda yeni bir dönem için besmele çekme günü, bugün bütün bu deneyim ve enerjimizi şehrimize bir başka alanda, belediyecilik alanında hizmete dönüştürme günüdür. ‘’İmrenen değil, imrenilen bir Bayburt’u'’ el birliği, gönül birliği ile inşa etmek yolunda Bayburt’a hizmete talibiz. Hazırlıklarımız tamam, ufkumuz ve algılarımız açık, projelerimiz hazır, motivasyonumuz yüksek, enerjimiz ve kararlığımız tamdır.

Bu gün sizlerin huzurunda geleceğe doğru bir adım atıyoruz. Bu gelecekte kusursuz altyapısı ve modern şehirleşmesi ile yaşam kalitesi yükselmiş bir Bayburt var. Bu gelecekte çirkin yapılaşmadan kurtulmuş, tarihi ve kültürel kimliğine göre etap etap yeniden imar edilmiş bir Bayburt var. Bu gelecekte tarım ve hayvancılığıyla, doğaltaşıyla, üniversitesi ile, turizmi ile her geçen gün büyüyen, gelişen ve kalkınan bir Bayburt var. Bu gelecekte iki bin yıllık derin kültürü ile moderniteyi buluşturmuş ve turizmde marka şehir olmuş bir Bayburt var.  Ve bu geleceği Allahın izni ile hep birlikte inşa edeceğiz. Elinizde bulunan kitapçıklarda projelerimiz yer almakta. Bayburt, bu projelerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli insan kaynağına ve birikime fazlasıyla sahiptir. Bayburt için gerekli proje ve hizmetlerin gerçekleşmesinin yolunun; istişare ve uzlaşma kültürü ile insanımızın mevcut birikimini ve isteklerini yönetim sürecine katmaktan geçtiğine inanıyorum. Belediye hizmetlerinin, dayatma yerine katılımcı demokrasi ve insan merkezli bir yönetim anlayışıyla sunulmasının yanı sıra eleştiri, öneri ve her türlü fikire açık  bir belediyecilik çağımıza en uygun belediyecilik yaklaşımıdır. Biz insanımızın içinde doğup, büyüdüğü  ve yaşadığı şehre dair fikir ve önerilerine değer veren bir belediyecilik anlayışını hakim kılacağız ve atacağımız hiç bir adımda bu ilkeden asla ayrılmayacağız..

Bir insanın doğup büyüdüğü şehirden bir başka şehre göç etmemesi ancak o şehirde geleceğe umutla bakmasıyla mümkün olabilir. İnsanımıza ailesi ve sevdikleri ile birlikte içinde huzurla barınacağı bir konut, her yönüyle yaşanabilir bir şehir, aş ve iş sunarak müreffeh bir yaşam ve mutlu yarınların temelini birlikte atabiliriz.

Bugüne kadar yaptıklarımızla başarılı geçmişimiz ve eksilmeyen hizmet heyecanımız için Yaratana hamd ediyor ve adaylığımız için destek veren herkese, kıymetli hemşehrilerimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Hizmet yolunda aday adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yerel seçimlerin Bayburt'a ve ülkemize tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyor hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.”