AK Partili olmanın büyük TÜRKİYE sevdalısı olmak anlamına geldiğini ifade eden başkanımız Eraslan şunları kaydetti:

Partimiz her zaman halkın, hakkın ve mazlumun yanında oldu. Halkımızın desteği ve teşkilatlarımızın özverili çabaları sayesinde başarılarla dolu 13 yıl geçirdik. Bundan sonra da AK Parti, büyüyen Türkiye ile birlikte gücüne güç katarak yoluna devam edecektir” .
14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana, ekonomiden demokrasi anlayışına, sosyal hayatından özgürlüklere kadar AK Parti iktidarı ile Türkiye’de birçok alanda çok önemli adımlar atılmıştır. Türkiye artık dünyada sözü geçen, takip edilen, kararları kabul gören bir ülke haline geldi.  Bunu devlet ve millet olarak hep beraber başardık.

14 Ağustos partimizin kuruluş yıl dönümü olduğu gibi aynı zamanda Dünya Rabia Günü'dür. Mısır'da 3 Temmuz 2013'te Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında iradelerine ve geleceklerine sahip çıkmak için onurlu şekilde direnen Mısır halkının kadın çocuk demeden keskin nişancılar tarafından katledildi. "Rabia katliamında kan içinde parçalanmış bedenlerin acısından, elinde Kuranla şehit olanların ruhlarından, gelinlik yerine kefen giyen şehit Esma'nın umut dolu gözlerinden doğan Rabia Günü masum şehitleri anma, insanlığın ve vicdanların sesi olmak için birlik günüdür. Bu anlamlı gün sadece Mısır'da değil, aynı zamanda Gazze’de, Doğu Türkistan 'da Musul'da Kerkük'te, Suriye'de dünya mazlumlarının ezilenlerin ve zulme uğrayanların günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 13. yıl dönümü ve dünya Rabia gününü bir kez daha tebrik ediyor. Partimizin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.