Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nı 20 ve 21. Dönem Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci ile birlikte ziyaret eden Erbakan burada BTSO Başkanı İbrahim Yumak ile bir süre görüştü. Görüşme sonunda Erbakan demiryolu için toplanan 17 bin 30 imzayı Başkan Yumak’a teslim etti.

Ardından Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ne geçen Erbakan burada gazetecilerle bir süre görüştü. Erbakan, babası merhmu Erbakan’ın Bayburt’a ayrı bir değer verdiğini anımsattı.

Ardından Şair Zihni Kültür Merkezi’ndeki Saadet Partisi Bayburt Merkez İlçe Teşkilatının 5. Olağan Kongresine katılan Erbakan burada bir konuşma yaptı.

Bayburt’un şuurlu mücahitleri yetiştiren bir belde olduğunu kaydeden Erbekan, alkışlarla kesilen konuşmasında herkesin bu davaya katılmakla şeref bulacağını anlattı.

İktidarın din alanındaki icraatlarını takdirlerle karşılayan Erbakan şöyle konuştu: " Gazetelerde görüyorsunuz. Cumhuriyet tarihinde belki de ilk defa bir cumhurbaşkanımız köşkün bahçesindeki camide üniformalı askerlerle birlikte cemaatle namaz kılıyor. Bu tabloyu gördüğümüz zaman özlediğimiz bir tablonun gerçekleştiğini görmekten dolayı herkesten çok biz memnun oluyoruz. Ak Parti iktidarında cumhuriyet tarihine zor rastlanacak bir şekilde tecvit ve Kuran’ı Kerim okuyan, cemaatle namaz kılan, cemaate imamlık yapan bir başbakanımız, aynı şekilde bakanlarımız ve eşleri başörtülü olan bir Bakanlar Kurulumuz var. Bütün bunlar milli ve manevi değerlerin bayraktarlığını bu ülkede 40 seneden beri yapan Saadet Partisi’ni, Milli Görüş’ü son derece memnun ediyor. Ebetteki bu gelişmeler bin seneden beri Müslüman bir memlekette 600 sene İslâm’a bayraktarlık yapmış Osmanlı’nın torunları olarak bizlerin yaşadığı bir ülkede gerçekleşmesi doğal olan olaylardır. Eskiden mason localarından çıkan kritik makamlara bugün abdestli, namazlı, imam-hatipli insanlar gelip oturuyorlar. Bundan dolayı da son derece memnun oluyoruz. Bunun yanında Kur’an kursları açılıyor, imam-hatip liseleri yeniden açılıyor. Başörtülü kızlarımızın üniversiteye yeniden girmesinin önü açılıyor. Bunların hepsi de çok güzel gelişmeler ve yapanların da ellerline sağlık diyeceğimiz yatırımlardır. Bütün bunları tasdikliyor az bile olduğunu düşünüyoruz. "dedi.

Erbakan daha sonra dünya siyonizminin iç yüzüne dikkat çekerek Osmanlı İmparatorluğu'nun en zor ve en hassas döneminde hahambaşı olarak görev yapan Haim Nahum doktrini kapsamında siyonizmi anlattı.