Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Necip Pekmezci, Saadet Partisi gençlik kolları başkanı, Saadet Partisi ilçe ve belde adayları, il genel meclisi ve belediye meclisi adayları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an tilaveti yapıldı. Ardından Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur kısa bir konuşma yaparak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partililerin bütün güçleri ile çalışması gerektiğini söyledi. Bu topraklar var oldukça Erbakan’ın her zaman anılacağını belirten Temur, ayrıca yaklaşmakta olan 18 Mart Şehitleri Anma gününü kutladı.

Daha sonra konuşan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, merhum Erbakan ile ilgili hatıralarını aktardı.

Erbakan’ın maneviyatla manevi dinamikler olmadan anlatılamayacağını vurgulayan Kurdaş, Erbakan hocanın her zaman Allah rızası doğrultusunda siyaset yaptığını anlattı.

Erbakan hocanın şefkat örneği sunan bir kişilik olduğu üzerinde duran Kurdaş, " Bir gazeteci arkadaş 28 Şubatçılar yargılansın mı yargılanmasın mı sorusuna Erbakan hocamızın cevabı ‘ Biz biliyoruz ki onlar o yaptıklarını bilerek yapmadılar. Biz onların cezalandırılmasını değil eğitilmesini isteriz. Hidayetini isteriz. Bakın müthiş bir yaklaşım bu. Bu davranış peygamberlerden alınmış bir örnektir. Nitekim Hz. İsa çarmıha gerilmek istendiği zaman ‘ Ya Rabbi bunlar bilerek yapmıyor, onları affet’ dedi. Nitekim Efendimiz (sav) Allah’ın davasını Taif’e götürdüğünde orada taş ile karşılandığında ağzından küçücük bir beddua çıksa helak olacaklar. Efendimiz,’ Ya Rabbi bunlar bunları bilerek yapmıyorlar. Bunları affet’ dedi. Biz herkese şefkatle yaklaşıp bu şefkati özümsemek zorundayız. Hoca hedefine kilitlenmiş bir roket gibiydi; ama sadece siyonizme karşı. Kimseyi düşman olarak görmemiş, bir cumhuriyet halk partiliyi bile ötekileştirmemiş, bir ateist de bir CHP’li de ancak hidayete davet edilmesi kişidir."dedi.

Erbakan hocanın bir hak dava sancağı ortaya koyduğunu kaydeden Kurdaş, " Erbakan hoca Müslümanlar iktidar olsun diye siyaset yapmadı. Bizim derdimiz Müslümanların iktidarı değil, bizim derdimiz Müslümanların zihniyetinin iktidar olması. Başka bir dert ile siyaset yaparsanız o zaman durum başka bir noktaya gidecektir. Erbakan hoca bu davayı şeref meselesi olarak görmüştür. 1994 yılındaki yerel seçimdeki başarıdan sonra belediye başkanları ile yaptığı toplantıda onlara bravo dememiş ne kadar çok çalışırsanız o kadar şerefli olursunuz demiş ve istikameti hak ve halk için koymuştur."diye konuştu.

Kurdaş, hocanın vuslatında, vefatında ‘Hicretin Kutlu Olsun’ şeklinde çıkardıkları Milli Gazete’den de bahsederek o gün bütün sayfaları iptal ederek tüm gazeteyi 40 başlık altında cennetin rengi yeşil renk fonuyla Erbakan Hoca’ya ayırdıklarını ve Erbakan Hoca’ya yakışan bir gazete çıkardıklarını anlattı.

Daha sonra Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Fatih Burak,  Erbakan hocadan çok şey öğrendiklerine işaret ederek, " Erbakan hocan belediyeciliğin ufkunu açtı. Belediyelerin çok şeyler yapabileceğini fakiri, yetimi düşünebileceğini ve birçok hizmetleri yapabileceğini, gece gündüz çalışabilmenin ve ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışının önce belediye başkanlarından başlaması gerektiğini söyledi."dedi.

Burak seçim çalışmaları sırasında kalan günleri iyi değerlendirmek gerektiği üzerinde durarak partililerden herkesin kendisine bir yol haritası hazırlamasını ifade etti.

Daha sonra ilçe, belde belediye başkan adayları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri adaylarının tanıtımı ile program sona erdi.