Bu, şirketin hisseleri yine özel sektörde kalmak kaydıyla yönetimin değişmesidir dedi.Bakan Yıldız,Bayburt'un Demirözü ilçesinde Kaymakamlığı ziyaret etti. Vali Hasan İpek ve AK Parti Milletvekili Bünyami Özbek'in de bulunduğu ziyarette Kaymakam Haktan Gökçekuyu ile görüşen Bakan Tamer Yıldız, gazetecilerin EPDK'nın OsmangaziElektrik Dağıtım A.Ş.'ye el konulmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Elektrik dağıtım hizmetleri için Özelleştirme sürecinde sona yaklaştıklarını ve sektörde denetlemelerin de sürdüğünü anlatan Bakan Yıldız, edinimleri yerine getiremeyen özel sektöre müdahale etmek durumunda olduklarını söyledi. Bakan Yıldız, şöyle konuştu Bu el koyma değildir. Şirketin hisseleri yine özel sektörde kalmak kaydıyla yönetiminin değişmesidir. Bu şirketin rasyoları, şirketin bilançosu uygun hale gelip ödemelerini yaptıktan sonra o şirketin yönetimi tekrar eski hissedarlarına geçer. Şu anda hisse yapısı değişmedi. Bu bir el koyma değildir. Hisse yapısı yine mevcut özel sektörde bırakılmaktadır. Ama daha iyi yönetilmesi lazım. Bu özelleştirmeyle ilgili olarak eleştiri yöneltenlere de cevaptır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, şöyle devam etti

Eksiklik varsa ikaz etmek durumundayız. Bunların varlık satışları yapılmadı. Trafolar, elektrik direkleri, teller, her türlü donanım satılmadı. 2036 yılına kadar kullanım hakkı verildi. O yüzden bu vatandaşımızın hizmetlerinde herhangi bir kesinti, herhangi bir geri duruş yoktur. Yatırımlar normal şekilde devam edecektir, etmelidir. Ama daha iyi yönetilmesi için 5 yönetim kurulu üyesinden 4'ünü değiştirdik. Bu işte daha ehil ve kontrolü elinde bulundurabilecek arkadaşlarımızdır. Bu özelleştirmeyle alakalı politikalarımızı etkilemez. Tam tersi denetimle alakalı irademizi daha da güçlü kılar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Ylıdız, "Bugün Türkiye'mizin istikrarı, AK Parti istikrarı ile eş anlamlı hale geldi, onunla özdeş anlama geldi" dedi.

Yıldız, Demirözü ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Esnafı ziyaret eden ve çocuklarla bir süre konuşan Yıldız, Bayburt Valisi Hasan İpek, AK PartiBayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve diğer ilgililerle birlikte Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen'i makamında ziyaret etti.

Belediyenin tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi sunan Ersen, Yıldız'a çerçeveli petek bal hediye etti.

Yıldız, daha sonra AK Parti Demirözü İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Çağlar Seyrek'ten teşkilat çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Yıldız, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Burada bize çay getiren arkadaşımızdan, Genel Başkanımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kadar bu bir zincir herbirimiz o zincirin bir halkasını oluşturuyoruz. Farklı görevlerde bulunuyoruz, farklı işler yapabiliyoruz ama önemli olan herbirimizin o zincirin halkası olmamız. Zincirin bir halkası kopsa diğerindenhaberimiz olmaz. Bu nedenle de böyle bir şey olamaz. O yüzden biz o zinciri beldelerimizden tutun da Başbakanımıza varıncaya kradar sürekli koruyacağız.

 

Bugün Türkiye'mizin istikrarı, AK Parti istikrarı ile eş anlamlı hale geldi, onunla özdeş anlama geldi. Yalnızca bir parti değiliz biz. Herhangi bir parti değiliz. AK Partiteşkilatı Türkiye'nin istikrarına, idaresine konan iradenin adıdır. Sizlerin burada yaptığı görevler canı gönülden söylüyorum, herhangi bir görev değil. Yaptıklarımızı küçümsemeyelim. Teşkilatımızda bir vatandaşımızın, kardeşimizin iftarda, sahurda kapısını çalmak, gönlünü almak bütün bu zinciri düşünürseniz Türkiye'nin istikrarına konan bir tuğla taşıdır. Bunlara dikkat etmemiz lazım ve bu gayretlerimizi devam ettirmemiz lazım. "

Seyrek, Bakan Yıldız'a ihram bezinden dokunmuş kravat hediye etti. Bakan Yıldız, kravatını çıkartarak hediye edilen kravatı taktı ve Bayburt ziyaretlerine böyle devam edeceğini söyledi.

-"Bayburt'un çok farklı özellikleri var"

Bakan Yıldız, daha sonra beraberindekilerle Vali İpek'i makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Yıldız, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bayburt'un çok farklı özellikleri var. İnsanı, yapısı, dokusu çok sağlam bir ilimiz.Türkiye'nin siyasi istikrarına koydukları katkı hakeza ortada. İstikrarı seven ve istikrara katkı koyan bir ilimiz. Gezi Parkı olaylarında gösterinin yapılmadığı nadir illerimizden birisi. Bu açıdan halkımıza metaneti ve göstermiş oldukları olgunluktan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Genel sektör olarak bizler hem doğal gaza hem elektriğe, özel sektör marifetiyle kaliteli, rekabetçi ortamda ve vatandaşımızın hoşnut kalacağı şekilde bunları yapmaya gayret ediyoruz. Şükürler olsun büyük ölçüde buradaki yatırımlarılızı devam ettiyoruz, bundan sonra da şu ana kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın her birisi refah seviyemizin yükselmesi adına. Bayburtlu hemşehrilerimin yarın ki Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Vali İpek, ziyaret anısına Bakan Yıldız'a saat kulesi maketi ve bal hediye etti.

Bakan Yıldız, daha sonra Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Polat, Bakan Yıldız'a ehramdan dokunmuş seccade hediye etti